Ravenstein

Frans van Haeren stopt na 27 jaar

Bloemen van van Haeren wordt Fiore Bloematelier

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Bloemen van van Haeren sluit op 30 september de deuren aan de Nieuwstraat 26 in Ravenstein. Vanaf 7 oktober starten Miek Arts en Miranda Geurts op dezelfde locatie met Fiore Bloematelier.   

Ruim een kwart eeuw geleden startte Frans van Haeren zijn eerste eigen bloemenzaak in Oss onder de naam Bloembinderij de Hof. In Schaijk bouwt hij zijn bedrijf uit tot uiteindelijk ruim 400 vierkante meter onder de huidige naam Bloemen van van Haeren. In 2012 verhuist Bloemen van van Haeren naar het historische centrum van Ravenstein.
Op 56-jarige leeftijd heeft Frans de liefde en passie voor het vak zeker niet verloren. "Maar het leven is té vol. De boog staat nu altijd gespannen en dat is geen optie meer", vertelt hij. Samen met zijn partner runt Frans sinds 2015 ook een therapeutisch gezinshuis én zorgen ze samen voor vijf kinderen. "Dit zorgondernemerschap vraagt veel."
Met vele klanten en families voelt Frans echt verbinding. "Het missen van dat contact zal ook best zwaar gaan vallen. Toch ben ik vastberaden over de keuze voor mijzelf en het gezin."

Fiore bloematelier
Fiore bloematelier, gerund door Miek Arts en Miranda Geurts, opent op 7 oktober de deuren. De paden van Frans, Miek en Miranda hebben zich al vaak gekruist. In 1986 runt Miek haar bloemenwinkel aan de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk waar Miranda werkzaam is. In 1993 neemt Frans de winkel over met Bloemen van van Haeren. Miranda blijft vervolgens 15 jaar lang werkzaam bij Frans. Jaren later start Miek met het aanbieden van bloemschikcursussen in het landelijke Neerloon. In 2012 sluit Miranda hierbij aan. De drie vakmensen verliezen elkaar niet uit het oog, want waar Frans van Haeren de deuren van zijn winkel sluit, openen Miek en Miranda in hetzelfde pand Fiore Bloematelier.

Op vrijdag 22 september van 16 tot 20 uur vindt in de winkel een borrel plaats waar belangstellenden samen met Frans van Haeren het glas kunnen heffen op een nieuwe toekomst.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties