Ravenstein

Schout voorkomt catastrofe door inschakelen Dienst Diplomatiek Vervoer

Björn van der Doelen bezoekt Ravenstein met Solex

Door Theo van Duren

RAVENSTEIN - Onder massale belangstelling van de buitenlandse pers, zette dinsdagochtend de beroemde Nederlandse voetballer en singer-songwriter Björn van der Doelen voet aan wal in Ravenstein bij de terminal van de veerdiensten in het oostelijk havengebied. Doel van zijn bezoek aan de vestingstad was het brengen van een bezoek aan de vestingstad. 

Omdat Van der Doelen valt in de categorie ‘Hoog of uitzonderlijk bezoek’, werd hij ontvangen door de schout, Martin Jan van Mourik, die hem meteen een visum overhandigde. "Hier geldt weliswaar een vrijwillige visumplicht, maar zo’n bezoek is toch meer ontspannen als je weet dat je bij een controle geen enkel risico loopt", zei de schout tegen zijn beroemde gast. Daarbij werd hij omstuwd door rennende, duwende en struikelende fotografen en journalisten die vochten om net dat mooie plaatje of die gevatte quote waar zeker ook Van der Doelen in grossiert. Zo merkte hij op na de welkomstspeech van de schout, dat diens dialect sterk leek op het Nijmweegs. Waarmee hij duidelijk maakte dat scherpe observaties niet noodzakelijk tot juiste conclusies leiden.

Tijdens het officiële afstempelen van het visum in het kantoor van de Immigratiedienst, werd de groene limousine van de Dienst Diplomatiek Vervoer voorgereden: de fameuze DS21M waar Charles de Gaulle mee over de Champs Elysées reed en waarvan Brigitte Bardot ooit zei: ‘Je prefère de pleurer dans une DS que dans une Volkswagen’. Hij bleek inderhaast te zijn besteld door de schout nadat hij het voertuig had gezien waarmee Van de Doelen zich in de stad dacht te begeven: een Solex. "De beste man heeft geen idee van een vestingstad", zegt de schout. "Het plaveisel is onze laatste verdedigingslinie. Als je de gracht en de wal overleeft, zijn er altijd nog de kinderkoppen die je de vernieling in helpen. Honderd meter over de Markstraat met zo’n Solex en je bent naar de kloten. Dan kun je nog zo sportief zijn, maar met een hernia en een tandeloze bakkes is het gedaan met je carrière. Die DS is niet voor niks aangeschaft. Het is de enige auto waarin je moeiteloos de kasseien overleeft."

Hierna zweefde het gezelschap naar Ravenstein–West om daar het Filips van Kleefwerk te bezichtigen. Het bleef nog lang onrustig in de stad.

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties