Ravenstein

Onder meer in Ravenstein, Schaijk en Zeeland

Bieb gaat open voor inleveren boeken

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/RAVENSTEIN/ZEELAND - Met ingang van woensdag 6 mei kunnen bibliotheekleden hun geleende boeken inleveren in de meeste vestigingen van de Noordoost-Brabantse Bibliotheken (NOBB). Zowel in Schaijk en Zeeland kan men vier dagen per week terecht op vaste tijden. Dit gaat alleen om inleveren, niet lenen. De boeken gaan eerst 72 uur in quarantaine en worden daarna weer uitgeleend in verrassingstassen. Om deze te kunnen vullen, zijn de bibliotheekboeken nodig.

Als gevolg van de landelijke coronamaatregelen zijn de bibliotheken in ieder geval tot 20 mei alleen online geopend. Of daarna de deuren weer open kunnen, is nog niet bekend. Voorlopig blijft een boetevrije periode van kracht en geldt er een aangepaste dienstverlening.

Verrassingstas
Via www.nobb.nl kunnen volwassen leden een verrassingstas in een bepaald genre aanvragen. Deze tas met vier boeken wordt thuisbezorgd. Je mag meerdere keren verrassingstassen aanvragen, zo vaak je wil. Voor jeugdleden wordt binnenkort een andere oplossing bekend gemaakt. Via de website vind je tevens informatie om online te lezen via ThuisBieb-app, LuisterBieb en e-books. Ook op social media is NOBB heel actief met digitale Peuteruurtjes, leestips en boekenvlogs.

In Landerd kunnen leden hun boeken vanaf 6 mei inleveren. In Schaijk kan dat op maandag van 14 tot 17 uur, dinsdag van 14 tot 17 uur, woensdag van 10 tot 13 uur en vrijdag van 14 tot 17 uur. De bibliotheek in Zeeland is open op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 13 uur. De bieb in Ravenstein maakt de dagen en tijden later bekend.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties