Ravenstein

Schout Van de Meulenreek is verheugd

Atalanta-vlinder met wapen vrijstaat nu ook gespot in Geffen

Door Theo van Duren

GEFFEN - Het was groot nieuws toen vorig jaar augustus in Ravenstein een Atalanta-vlinder werd waargenomen met op beide vleugels het wapen van de vrijstaat. De reacties vanuit de wetenschappelijke wereld waren verdeeld.

Een aantal biologen reageerde sceptisch en gingen uit van een eenmansactie van een dweepzieke vlinder. Anderen echter, waaronder de befaamde bioloog Mari Verstegen uit Boxtel, zagen het als een bevestiging van hun vermoeden dat deze vlindersoort zich razendsnel kan aanpassen aan gewijzigde geopolitieke omstandigheden. Zij lijken gelijk te krijgen nu er ook een Atalanta met vrijstaatwapen is gespot aan de westelijke grens van de vrijstaat in de pastorietuin van Geffen.

Gilbert van de Meulenreek, schout van Geffen reageert verheugd: "Het nieuws gaat veel te vaak over het gedoe in en rond de grachtengordel van Ravenstein. Dat gaat gelukkig veranderen. Ik zie dit als een krachtig signaal dat Geffen gerekend moet worden tot de toonaangevende plaatsen in de vrijstaat. Nou hoop ik wel dat die vlinders het uit hun hoofd laten om hier de grens over te steken om daar met ons wapen rond te gaan fladderen. Want ik wil geen geouwehoer met Nuland."

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties