Ravenstein

Mari van Roosmalen uit Ravenstein op plek vijf

Algemene Waterschapspartij klaar voor verkiezingen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - De waterschapsverkiezingen worden woensdag 20 maart gehouden tegelijk met die van Provinciale Staten. De Algemene Waterschapspartij (AWP) doet mee met de slogan: AWP niet politiek wel deskundig. Lijsttrekker voor het Oost-Brabantse Waterschap Aa en Maas is Anita Slaats-Damen uit Lieshout. Mari van Roosmalen uit Ravenstein staat vijfde op de kandidatenlijst. Hij is voorzitter van de lokale dorpsraad en van 2005 tot 2010 was hij lid van het Algemeen Bestuur van waterschap Aa en Maas. Daarna bleef hij als voorzitter, commissielid en adviseur betrokken bij de AWP. Tot december vorig jaar werkte hij als coördinator water en rioleringen bij de gemeente Uden.

AWP-lijsttrekker Anita Slaats-Damen. (foto: Arie van Beelen)

Waterschappen zijn zelfstandige overheidsorganisaties, waarvan het bestuur door de inwoners wordt gekozen. De waterschapsbelastingen die de inwoner betaalt, worden ingezet voor het beheer van oppervlaktewateren, het zuiveren van rioolwater, het voorkomen van overstromingen en het bestrijden van verdroging. Dat vereist grote specifieke deskundigheid en daarom vindt de AWP dat waterschapsbestuurders daar verstand van moeten hebben. De AWP onderscheidt zich hiermee van de andere partijen. Haar mensen zetten zich in voor een gekwalificeerd bestuur zonder belangenverstrengeling.

Met jarenlange ondersteuning aan de AWP-fractie heeft Anita een grote kennis van waterzaken opgebouwd. Dankzij veel veldwerk is zij erg bekend met het beheergebied van Aa en Maas. Anita is van jongs af aan zeer betrokken bij de natuur. Mede door haar beroep, biochemisch analist, is gezond water een belangrijk speerpunt voor haar. Anita is trots op haar mede kandidaat-bestuurders. Het team staat garant voor kundigheid op gebied van waterkwaliteit, waterbeheer, civiele techniek en bestuurlijke ervaring.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties