Ravenstein

Actiegroep ‘De Lucia is van Ravenstein' wil pastoor aan schandpaal nagelen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - De actiegroep ‘De Lucia is van Ravenstein’ roept pastoor Harald Spiertz op om zich aanstaande zaterdag om vijf voor twaalf te melden op de Markt in Ravenstein. "Hij wordt veroordeeld wegens verkwanseling van de Luciakerk voor zilverlingen en het veroorzaken van onzegbaar veel verdriet onder zijn parochianen", laat de actiegroep weten.

De actiegroep ageert tegen de voorgenomen verkoop van de Luciakerk aan een projectontwikkelaar en houdt zaterdag 14 september vanaf 11.55 uur een protestdemonstratie.

'Ophoepelvergunning'
Pastoor Spiertz wordt door de actievoerders opgedragen zich aan de intentieovereenkomst te houden en de Luciakerk over te dragen aan het Loterijfonds. "De duur van zijn verblijf aan de schandpaal kan de pastoor zelf bepalen. Zodra de overdracht van de Luciakerk is getekend, wordt Spiertz verlost van de schandpaal. Gelijktijdig wordt zijn visum voor de vrijstaat ingetrokken en wordt hem een Ophoepelvergunning verleend. Want in alle plaatsen waar hij pastoor is, drijft hij parochianen tot wanhoop."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties