Regio Ravenstein - Herpen

Proefles kanovaren voor jongeren met autisme/ADHD

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MACHEREN - Kanovaren is een individuele sport, maar samen met anderen op het water beleef je de grootste avonturen. Met deze slogan opent Wave Begeleiding het nieuwe kanovaarseizoen. De organisatie zet het kanovaren in als middel om te werken aan onder andere communicatieve en sociale vaardigheden bij jongeren met autisme, AD(H)D, een verstandelijke beperking en andere leer- en/of ontwikkelingsstoornissen.

Vaak is het moeilijk om een sport te vinden die deze jongeren langer kunnen beoefenen. Ze hebben meer tijd nodig om vaardigheden eigen te maken en ze hebben misschien een ‘eigen gebruiksaanwijzing’. Bij Wave Begeleiding wordt de tijd voor hen genomen en sluiten de begeleiders aan bij wat de jongeren op dat moment aankunnen.

Kennismaken
Vanaf eind maart kan men via een proefles kennismaken met het kanovaren. Je zit daarbij alleen in een kano, met begeleiding in een andere kano in de buurt. Tijdens de les wordt aandacht besteed aan de zithouding in de kano en diverse technieken om de kano voort te bewegen, maar ook diverse disciplines, zoals kanoslalom, kanopolo of toervaren kunnen aan bod komen. Kortom een prettige en stoere beleving van deze sport. Nadat de proefles is afgerond, kan men indien met dit wil, wekelijks doorgaan met kanovaren op een vaste tijd met een kleine groep deelnemers en dezelfde begeleiding.

Kinderen uit groep 6, 7 en 8 kunnen deelnemen aan een proefles op maandag 25 maart van 19 tot 20 uur en jongeren vanaf 12 jaar kunnen meedoen aan een proefles op zaterdag 30 maart of 6 april van 13 tot 14 uur. Een proefles kost 5 euro. Dit kun je ter plekke contant betalen. De proefles vindt plaats bij de Maaslandse Kanovereniging aan de Ossestraat 13 in Macharen. Opgeven met vermelding van naam, leeftijd en voorkeursdatum voor de proefles via info@wavebegeleiding.nl.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties