Regio Ravenstein - Herpen

Nieuwe afvalbakken in Ravenstein en Herpen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN/HERPEN - De gemeente Oss wil zo min mogelijk zwerfafval in de openbare ruimte. "Voldoende en schone afvalbakken op de juiste plekken, waar ze nodig zijn en goed gebruikt worden, helpen daarbij. Vanaf half december gaan we afvalbakken verwijderen, verzetten en vervangen door nieuwe, opvallende groene bakken. Ongeveer 440 afvalbakken gaan we verwijderen en 80 afvalbakken verplaatsen", laat de gemeente weten.

In de gemeente Oss staan op dit moment 1250 afvalbakken. Uit onderzoek blijkt dat afvalbakken niet allemaal even goed gebruikt worden of op de juiste plek staan. Meer afvalbakken leidt ook niet tot minder zwerfafval. In de nieuwe richtlijn afvalbakken staan de uitgangspunten voor het plaatsen van afvalbakken in de openbare ruimte. De richtlijn is gebaseerd op landelijke ervaringen en uitgangspunten.

Er staan nu veel verschillende afvalbakken. "Overal dezelfde felgroene afvalbakken, zijn herkenbaar, goed te zien en nodigen daardoor meer uit om afval in te doen. Dit blijkt uit onderzoek. Voor de historische kernen Ravenstein en Megen is gekozen voor dezelfde afvalbak, maar dan in een zwarte kleur. Daarnaast blijven in het centrum van Oss de metalen Constructo-afvalbakken staan. Deze bakken staan goed in de stad en er kan veel afval in."

Op www.oss.nl/afvalbakken staan kaarten waarop te zien is welke afvalbakken we verwijderen of verplaatsen. Ook staat daar de richtlijn voor het plaatsen van afvalbakken. Vragen over de nieuwe richtlijn? Mail dan naar afvaladviseur@oss.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties