Regio Ravenstein - Herpen

Meer stembureaus in Oss tijdens gemeenteraadsverkiezingen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Tegelijkertijd kan men ook stemmen over het referendum over de Wet Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Voor de gemeenteraadsverkiezingen willen de politieke partijen in Oss een hoge opkomst. Daarom komen er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen meer stembureaus. Vorige verkiezingen hadden we er 37. Deze keer heeft de gemeente Oss in totaal 51 stembureaus waarvan twee bijzondere stembureaus. Deze staan bij het Centraal Station en in het centrum van Oss. 

Daarnaast is er een stembureau in de vorm van een Engelse Dubbeldekker die diverse locaties afgaat. Deze verkiezingsbus rijdt naar diverse wijken in de stad Oss om stemgerechtigden te wijzen op de verkiezingen. De 51 stembureaus zijn open van 7.30 tot en met 21 uur. Het bijzondere stembureau bij het Centraal Station van 6 tot 19 uur en op de Heuvel van 9 tot 18 uur.

Hulpmiddelen
De gemeente Oss zet ook een aantal hulpmiddelen in om het stemmen makkelijker te maken voor blinden en slechtzienden. Op ieder stembureau is een sterk vergrote kandidatenlijst aanwezig. Op het gemeentehuis is sinds maandag 12 maart ook een kandidatenlijst in braille beschikbaar. Daarnaast is er via www.oss.nl/verkiezingen2018 een kandidatenlijst in gesproken vorm af te luisteren. Tevens kun je op die website een overzicht vinden van de stembureaus die goed en minder goed toegankelijk zijn.

Stembureau in de buurt
Op je stempas staat het stembureau vermeld dat dicht in de buurt is. Maar je mag in ieder stembureau binnen de gemeente stemmen. Dus als het beter uitkomt ergens anders je stem uit te brengen, dan is dat mogelijk. Kijk op www.stemwegwijzer.nl voor de exacte locatie van het stembureau inclusief een routebeschrijving. Stemmen kan in Herpen bij Brabantzorg Maasland en in dorpshuis 't Slotje, in Ravenstein in gemeenschapshuis Vidi Reo, in Demen bij Onder d'n Plag en in Overlangel in de parochiezaal van de St. Antonius Abt.

Opkomst verhogen
Andere maatregelen om opkomst te verhogen zijn de inzet van sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter vanuit de gemeenteraad. Ook is er extra aandacht voor jeugd/jongeren (scholen). Veel middelbare scholen en lagere scholen hebben de afgelopen maanden meegedaan aan projecten van Prodemos, en er komen er ook nog een aantal op bezoek de komende tijd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties