Regio Ravenstein - Herpen

Zondag 18 augustus met een gids van IVN Oss de natuur in

Lange-afstandswandeling over De Maashorst

Door Frank van Dorst van IVN Oss

MAASHORST - Op zondag 18 augustus verzorgt IVN Oss een natuurwandeling door bos en hei van De Maashorst. Onder begeleiding van een natuurgids wordt er een tocht van circa 15 km afgelegd. De wandeling begint om 10 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats tegenover Boshut/camping Hartje Groen aan de Udensedreef in Schaijk. Vooraf aanmelden is niet nodig. De organisatie verwacht circa 5 uur onderweg te zijn. Deze wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers, omdat ook dwars door bospercelen en heideterreinen gewandeld wordt. Trek stevige wandelschoenen aan en neem wat te eten en drinken mee voor onderweg.

De heide op zijn mooist
Natuurgebied De Maashorst is een uitgestrekt en zeer gevarieerd natuurgebied. Uitstekend geschikt om er een lange wandeling over te maken. Normaal zijn de wandelingen van IVN Oss 4 tot 7 km, maar nu dus wat meer: 15 km.
Tijdens de wandeling loop je door bossen, zowel naald- als gemengde bossen, graslanden en heide, kom je langs een enkele beek, meerdere vennen en loop je over zandpaden of soms over een zogenaamd ‘koe-paadje’. Half augustus staat de heide in bloei. Tijdens de wandeling lopen door verschillende heidegebieden. De natuurgidsen vertellen onderweg over het gebied en de dieren en planten die ze aantreffen.

Meer informatie over alle activiteiten van IVN Oss vind je op: www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties