Regio Ravenstein - Herpen

Nader Bekeken door Veldsink-Reijers

Hoe is jouw nabestaandenpensioen geregeld?

Door Veldsink-Reijers

Een partner verliezen is zwaar, of dat nu na een periode van ziekte is of volledig onverwacht. In die moeilijke periode wil je één ding niet: zorgen hebben over geld. Kijk daarom nu al goed naar hoe je elkaar achterlaat als een van jullie onverhoopt komt te overlijden. De overheid biedt via de Algemene Nabestaandenwet (Anw) een uitkering aan mensen die hun partner verliezen. Je dient aan voorwaarden te voldoen om hiervoor in aanmerking te komen: je krijgt alleen een uitkering als je kinderen onder de 18 jaar hebt of als je meer dan 45% arbeidsongeschikt bent. Bovendien wordt de overblijvende partner gekort indien er zelfstandig inkomen is. Verdient de overblijvende partner meer dan € 2.672,54 bruto per maand dat bestaat er geen recht meer op een Anw-uitkering.

Check je situatie online
De meest voorkomende voorziening om je partner na je overlijden van een uitkering te voorzien, is het nabestaandenpensioen dat je mogelijk via je werkgever opbouwt. De makkelijkste manier om erachter te komen hoe dat in jullie geval is geregeld, is kijken op Mijnpensioenoverzicht.nl. Daar kun je zien of en hoeveel jullie netto per maand ontvangen als een van beiden overlijdt. Een nabestaandenpensioen is echter geen vanzelfsprekendheid, er geldt immers geen pensioenplicht in Nederland!

Werk je als zelfstandige of is heb je geen pensioentoezegging, dan moet je zelf in actie komen om een nabestaandenvoorziening te regelen.

Maak een plan
Als je weet wat er gebeurt als jij of je partner op dit moment zou overlijden, kan je samen ook gaan bekijken of je iets extra's wilt of moet doen. Denk bijvoorbeeld aan een (extra) overlijdensrisicoverzekering. Wij kunnen je helpen bij het maken van een (financieel) plan.

Neem contact met ons op via 0486-415399 of ravenstein@veldsink.nl als je vragen hebt, of als je eens vrijblijvend met een van onze adviseurs wilt praten.

Jens-Joren Stinnissen
Vestigingsmanager en hypotheekadviseur
Veldsink-Reijers

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties