Regio Ravenstein - Herpen

Nader Bekeken door Janny de Best van High Care 3000

Het einde is in zicht

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

De maatregelen worden langzaam losgelaten, restaurants, winkels, scholen, sportscholen, thuis bezoek ontvangen, feestje geven... wat hebben we het gemist. Nu moeten we er alleen voor zorgen dat we niet in oude patronen terug gaan vallen: te veel van alles, te veel werken, te veel verplichtingen, te veel feesten, te veel alcohol, te veel eten en te veel stress.

Een gezond lijf is erg belangrijk voor je afweersysteem
Het is de laatste maanden wel duidelijk geworden dat een gezond lijf erg belangrijk is voor je afweersysteem. Voeding, gewicht, bewegen, slapen en stress vormen samen de lifestyle. Op tv zie je nu verschillende filmpjes voorbij komen dat we gezonder moeten gaan leven, maar hoe doe je dat nu eigenlijk?

Voedingspatroon op maat
Als je een druppel bloed onder de microscoop legt kun je zien waar de scheikunde misgaat in je lijf. Op deze manier kun je vervolgens een gericht voedingspatroon op maat maken.

Iedereen is anders
Iedereen is anders en je moet geen dingen gaan doen die je niet vol kunt houden. Een klein voorbeeld: ik kan wel zeggen dat je rauwkost moet gaan eten of sla, maar als je dat vies vindt doe je dat misschien even, maar houd je het niet vol en ga je toch weer voor de boterham als lunch. Iedereen is anders en wil ook iets anders.

Vermoeidheid
Toch wil je het lichaam een beetje helpen beter te functioneren, die vermoeidheid is natuurlijk ook niet lekker. Vermoeidheid is vaak de eerste reactie van een lijf, je voelt je moe! Vermoeidheid na corona hoor je op het moment erg veel, vermoeidheid na een ontsteking, bijvoorbeeld longontsteking, vermoeidheid na Pfeiffer, vermoeidheid na een antibioticakuur... noem het maar op. Houd wel in je hoofd dat vermoeidheid een signaal is van het lijf om jou te vertellen dat er iets misgaat en dan bedoel ik niet de vermoeidheid na een dag hard werken.

Een gezonde lifestyle
Herstel na een doorgemaakte besmetting met wat dan ook laat zien hoe veerkrachtig je lichaam is. Je hebt hier natuurlijk wel zelf invloed op, maar dan moet je er wel iets voor doen, een gezonde lifestyle dus.

Ga bewegen, maar doe iets wat je leuk vindt. Ga niet fietsen als je een hekel hebt aan fietsen.
Eet eens wat gezonder of eens een dag niets, ja je leest het goed, een dag niets eten is super gezond, je lichaam resetten. Wel blijven drinken en het liefst water met citroen of kruidenthee. Kijk eens naar je vitamine-inname, er zijn veel medicijnen die de opname van vitamine blokkeren. Je denkt dat je gezond eet, maar de vitaminen worden niet opgenomen.

Gratis spreekuur
Tja, je moet het maar weten. Daar kunnen wij dus bij helpen en een plaatje maken wat het beste bij jou past!
Het gratis spreekuur is hier prima voor. Aanmelden kan telefonisch via 0486-416530 of per e-mail: info@highcare.nl

Blijf gezond.

Janny de Best

High Care 3000
Loonsestraat 17
Neerloon
0486-416530
Info@info@highcare.nl 
www.highcare.nl 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties