Herpen

Bewoners tijdelijk naar twee andere locaties

Zorgcentrum Maasland Herpen wordt grondig gerenoveerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - Zorgcentrum Maasland in Herpen wordt grondig gerenoveerd. "Oorspronkelijk is Maasland gebouwd als verzorgingshuis, maar nu past het bouwkundig niet meer bij de wijze waarop nu en in de toekomst zorg wordt verleend", laat BrabantZorg weten. "Om mensen met een zware zorgvraag nu en in de toekomst te kunnen verzorgen moet Maasland gerenoveerd worden. En dat is een hele operatie."

In de toekomstige situatie worden er 40 appartementen gerealiseerd (ten opzichte van 45 nu) en 4 huiskamers waarin gezamenlijk gekookt en gegeten wordt. Naast huiskamers zal er ook een ontmoetingsplein komen, waar ook de kapper gevestigd wordt. "Het nieuwe Maasland wordt kleinschaliger, wonen staat echt centraal en er komen gastvrouwen die zich bezig houden met welzijn en tegelijkertijd altijd in de buurt van de bewoners zijn. Mensen met dementie krijgen meer bewegingsruimte door de toepassing van leefcirkels. Een ‘leefcirkel’ is een vorm van zorgtechnologie voor mensen met dementie. Een bewoner draagt een tag bij zich, die zijn bewegingsruimte ‘op maat’ inregelt."

Bewoners tijdelijk naar twee verschillende locaties
Om de renovatie te kunnen uitvoeren is het nodig om de bewoners tijdelijk op twee locaties te laten wonen. BrabantZorg: "De ene helft van de bewoners blijft daarom tijdens de renovatie in Herpen en moet tijdelijk verhuizen naar een wissel-appartement. De andere helft van de bewoners verhuist tijdelijk naar De Wellen in Oss en keert na de renovatie weer terug in Herpen. Sámen met de medewerkers en vrijwilligers. Er zijn nieuwe vrijwilligers gevonden voor de bewoners uit Herpen die tijdelijk in Oss verblijven. De nieuwe vrijwilligers komen uit Oss en zullen na de renovatie bekijken of zij interesse hebben om mee te verhuizen naar het nieuwe Maasland. Op die manier kan er ondertussen hard gewerkt worden aan het Maasland van morgen. De hele operatie start op 16 maart met de verhuizing naar De Wellen en op 19 maart vindt de interne verhuizing plaats."

'Spannende tijd'
Bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers zijn enthousiast aan de slag gegaan met het opruimen en inpakken van verhuisdozen. "Het is een spannende tijd en er is intensieve begeleiding voor de bewoners. Op de verhuisdag zelf krijgen de bewoners allemaal een dagtasje mee met leuke spulletjes zoals een stressballetje en een spel kaarten. Bij De Wellen in Oss worden de bewoners opgewacht bij de hoofdingang om ze met een delegatie vanuit Herpen welkom te heten en hun tijdelijke appartement te bekijken. Er is een dagprogramma geregeld op beide locaties door het personeel en de vrijwilligers van Maasland."

 Het is de bedoeling dat de renovatie in januari 2022 is afgerond en alle bewoners weer hun onderkomen in Herpen hebben.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties