Herpen

VVD Aa en Maas krijgt op één na jongste fractievoorzitter

William de Kleijn uit Herpen geeft waterschapszetel door

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN - William de Kleijn, fractievoorzitter van VVD Aa en Maas, zet zich al jaren in voor het waterschap. De Herpenaar merkt dat het steeds lastiger werd om zijn bestuursfunctie te combineren met zijn werk en privé. Vanwege deze drukte besloot De Kleijn zijn zetel terug te geven aan de VVD. De fractie betreurt dit, maar respecteert zijn besluit. In zijn plaats wordt Joël Scherrenberg vrijdag 3 juli geïnstalleerd als algemeen bestuurslid. Jorin Aardoom wordt dan de nieuwe fractievoorzitter.

Scherrenberg was al betrokken bij het Waterschap Aa en Maas als regiocommissielid, waarbij je de oren en ogen van die bepaalde regio bent rond actuele onderwerpen. Tevens was hij al eerder bestuurslid bij het Waterschap de Stichtse Rijnlanden. De VVD is verheugd met hem als nieuw ervaren bestuurslid. Scherrenberg is 45 jaar, getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Nistelrode. Hij is een ondernemer in vastgoed en partner bij een opleidingsinstituut. Naast zijn passie voor de politiek heeft hij ook een passie voor natuur waarbij er altijd een balans moet zijn tussen welvaart, economie en ecologie.

Commissies
Naast de regiocommissies heeft het waterschap drie functionele commissies die het dagelijkse bestuur over verschillende onderwerpen adviseert. Scherrenberg zal de commissie watersysteembeheer vertegenwoordigen. Dit staat in het teken van het goed beheren van grond- en oppervlaktewater, waar momenteel juist droogte een belangrijk onderwerp is.
Sjaak van Zinderen blijft zicht ontfermen over de commissie emissiebeheer, waarbij rioolzuiveringsinstallaties een belangrijke rol spelen en waarbij het effluent, het gezuiverde water weer terug het landschap in gaat. Ytje van de Hulsbeek verruilt de commissie watersysteembeheer voor de commissie algemene en financiële Zaken (AFZ). Jorin Aardoom, die AFZ al als portefeuille had, wordt de nieuwe fractievoorzitter. De VVD Aa en Maas is trots om Jorin Aardoom (30 jaar) in haar midden te hebben als op een na de jongste fractievoorzitter binnen de waterschappen.

Met deze vernieuwde fractie gaat de VVD Aa en Maas zich vol energie en daadkracht inzetten voor schoon, veilig en voldoende water voor landbouw, natuur en haar inwoners.

 

Sjaak van Zinderen, Jorin Aardoom, Ytje van de Hulsbeek en Joël Scherrenberg.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties