Herpen

Mountainbikers CycleSchik ruimen zwerfafval op in Herperduin

'Wij willen iets terugdoen voor de natuur en haar gebruikers'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN - Het gebied rond de zandvlakte en het Klompven in Herperduin krijgt zaterdag 11 september een grote schoonmaakbeurt. De mountainbikers van CyclesSchik uit Herpen steken gezamenlijk de handen uit de mouwen. Samen maken zij die dag de wandel- en fietspaden zwerfafvalvrij. Dat levert een schoner natuurgebied op en een mooi signaal dat elke gebruiker van het gebied daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

Fietsend, wandelend, mountainbikend of te paard. Iedereen komt naar Herperduin om te genieten van de natuur. Zwerfafval hoort daar niet bij. Daarom besloten de leden van CycleSchik samen een belangrijke klus te klaren: het gebied afvalvrij maken. “Omdat veel mountainbikers zich verantwoordelijk voelen voor de natuur, trekken we de natuur in om het afval op te ruimen", vertelt secretaris Iris Winter. "We willen graag iets terugdoen voor de natuur en haar gebruikers ook al zijn we maar een klein clubje. Zo kan iedereen, wandelaars, ruiters, mountainbikers en andere fietsers, genieten van schone paden.”

In MTB-outfit aan de slag
Aan de kleding kun je zaterdag 11 september de leden herkennen die afval opruimen. In hun MTB-outfit trekken ze samen langs de paden. “We knopen graag het gesprek aan met andere mountainbikers, wandelaars, fietsers en ruiters", zegt Winter. "Op die manier komen we meer te weten over de motieven van mensen. Waarom ze hier graag komen, hoe ze over de rommel denken en hoe ze daar mogelijk zelf een bijdrage aan kunnen leveren."

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties