Herpen

Werkzaamheden Herperduin voor aantrekkelijker en gezonder bos

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN - De gemeente Oss start begin januari met werkzaamheden in Herperduin. Het doel is ruimte creëren voor meer verschillende soorten bomen en struiken voor een aantrekkelijker en gezonder bos. Een goed gemengd bos kan beter tegen veranderingen van het klimaat.

 

Op bepaalde plekken worden bomen omgeduwd en de bast van de boom rondom doorgezaagd. Hierdoor sterft deze langzaam af. Zo krijgen loofbomen en struiken de ruimte om te groeien. Deze kwamen hier vroeger ook voor. Vijftien soorten bomen en struiken worden nieuw geplant. Denk aan bomen zoals de zoete kers, de haagbeuk en de winterlinde. Verder struiken zoals de sleedoorn, hazelaar en hondsroos. Door deze soorten te mengen, kan de bodem beter tegen verzuring. Tot slot worden de nieuwe, kleine bomen en struiken verstopt onder grotere struiken of omgevallen en omgeduwde bomenom ze op een natuurlijke manier te beschermen tegen de grazers in het gebied.

De gemeente Oss ontvangt voor deze werkzaamheden subsidie van de provincie Noord-Brabant en Europese Unie. Op de plekken waar gewerkt, hangt de gemeente meer informatie op.

|Doorsturen

C Pouderoijen

2020-12-24 07:35:44

Dus er word geen hout afgevoerd , het blijft allemaal liggen ,want de bio-diversiteit word al op grote schaal in Nederland vernietigd .

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties