Herpen

Trainer Maarten Hendriks blij met vertrouwen van Herpinia

‘We bouwen aan een elftal dat de komende jaren vooruit kan’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN – Eind vorig jaar maakte de technische commissie van Herpinia al bekend dat Maarten Hendriks (31) met ingang van het seizoen 2019-2020 de opvolger zou worden van Frank Kusters als hoofdtrainer van de Herpense club. Daarmee spreekt Herpinia onvoorwaardelijk het vertrouwen uit in de jonge oefenmeester, die in de afgelopen twee jaar een goede indruk achterliet als trainer van het tweede elftal van de rood-zwarten.

“Ik ben dankbaar dat Herpinia mij deze kans geeft”, zegt Maarten. “Daar spreekt inderdaad vertrouwen uit. “De club neemt toch een beetje een risico met een jonge trainer als ik. Maar aan de andere kant weten ze na twee jaar bij het tweede natuurlijk wel wat ze aan mij hebben.”

Siol
Cuijkenaar Hendriks komt in de zomer van 2017 via zijn Herpense vriendin terecht op sportpark De Wilgendaal. Daarvoor was hij als trainer actief bij Siol, de club waar hij van kinds af aan opgroeide. “Bij Siol heb ik diverse jeugdteams getraind en daarna, samen met Peter ten Haaf, drie jaar lang het eerste. Een duojob. We begonnen daar op het moment dat de club er heel slecht voorstond, er waren nauwelijks spelers meer voor het eerste elftal. We hebben toen heel veel jongens benaderd om terug te keren naar de club en zijn toen met een selectie van achttien man begonnen in de zesde klasse.”

Dubbele promotie
In zijn eerste seizoen als trainer van Siol 1 levert Hendriks een unieke prestatie door in één klap van de 6e naar de 4e klasse te promoveren (dankzij een reorganisatie van de indelingen in het amateurvoetbal waardoor de 6e klasse verdween, red.). “Er zijn maar weinig trainers die dat op hun CV hebben staan”, lacht Maarten. “Dat was echt heel bijzonder. Temeer omdat Siol echt míjn club is. Heel speciaal om daar trainer te zijn geweest.”

‘Trainersrol past bij mij’
Vanwege een vervelende schouderblessure moet Maarten al op relatief jonge leeftijd stoppen als actief speler bij Siol. “Ik mis het zelf voetballen echter niet. Ook vanuit mijn rol als trainer ben ik heel betrokken bij het spel en heb ik veel inbreng. Misschien past de rol van trainer mij wel beter dan die van speler.”

De komst van Hendriks naar Herpinia, twee jaar geleden, gaat niet zonder slag of stoot. Maarten: “Ik ben twee keer benaderd door de technische commissie van Herpinia en zei twee keer nee. Ik had toen net drie zeer intensieve jaren achter de rug als trainer van Siol en had op dat moment zoiets van: het is even mooi geweest. Nadat ik Herpinia voor de tweede keer had afgewezen kreeg ik echter spijt. Ik heb de club toen teruggebeld en het alsnog gedaan.”

‘Kantje boord’
Het vlaggenschip van Herpinia komt komend seizoen opnieuw uit in de vierde klasse, nadat het team degradatie ternauwernood wist te voorkomen. “Het was vorig jaar inderdaad kantje boord”, weet Maarten. “1-0 achter bij rust in de beslissingswedstrijd tegen SPV, maar uiteindelijk toch dikverdiend met 4-1 gewonnen. Het team komt van heel ver, je ziet nog steeds af en toe wat onrust en onzekerheid in ons spel sluipen. Maar de jongens willen heel graag en het is een mooie opsteker dat we de tweede ronde van de beker hebben bereikt. Daar mogen we best trots op zijn.”

‘Bouwen’
Wat is de doelstelling van Herpinia dit seizoen? Maarten: “Ik ga me niet vastpinnen op het winnen van een periodetitel. We willen graag bouwen aan een elftal dat de komende jaren vooruit kan. Dat willen we bereiken door onszelf voetbaltechnisch te verbeteren, mentaal sterker en weerbaarder te worden. Dat is het belangrijkste. En of je dan vijfde, zesde, zevende of achtste wordt maakt niet zoveel uit. We hebben een leuke, jonge en gretige ploeg en willen het seizoen met veel positiviteit benaderen. Herpinia heeft een grote groep trouwe en betrokken supporters, dat is echt de charme van deze vereniging. Ik hoop dat zij weer trots kunnen zijn op hun cluppie.”


Selectie Herpinia:
Ivo van Aalst
Jesse van Boekel
Darren van Brakel
Bas van Casteren
Singha Cederhout
Jelco Danen
Dennis Derks
Robin Derks
Beau van Dieten
Mike van Dijk
Arian van Erp
Antal van Geffen
Joran van Geffen
Sam van Geffen
Rick van Griensven
Gijs van de Heuvel
Stef Heurkens
Julien van Hinthum
Mike Janssen
Jeroen van Leeuwen
Bjorn Manders
Harm Megens
Rowdy Megens
Wesley Megens
Wouter Nass
Willem van Ras
Job van Roosmalen
Luuk Rosmalen
Rubin Schoenmakers
Bas Siebers
Tim Siebers
Tom van Sonsbeek
Rick Staassen
Rob van Summeren
Niek Thijssen
Jorrit van de Ven
Timo de Veer
Nick Vogels
Jan-Willem van Zutven
Roy Wolfs
Anthony van Zuijlen
Luc van Zuijlen

Trainer:
Maarten Hendriks

Assistent-trainer:
Niels Veld

Leider:
Leon de Brok

Verzorger:
Paul van Otterloo

Keeperstrainer:
Johan van Griensven

Ledenaantal Herpinia:
385

 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties