Herpen

Vrijdagavond 10 januari met IVN Oss de natuur in

Volle-maanwandeling door Herperduin

Door Frank van Dorst

BERGHEM - Op vrijdagavond 10 januari verzorgt IVN Oss een volle-maanwandeling door Herperduin bij Berghem. De wandeling begint om 19.30 uur en deelnemers verzamelen op de parkeerplaats bij Openluchttheater Hoessenbosch in Berghem. De tocht is circa 4 kilometer lang en duurt ongeveer anderhalf uur.

Wandelen in het donker in de natuur is een bijzondere beleving. De duisternis en alle geluiden worden je metgezel. Al je zintuigen staan op scherp. Heerlijk dwalen door Herperduin in het schijnsel van de volle maan. Een keer maand (29½ dag om exact te zijn) zien wij de volledige maan, die het licht van de zon naar de aarde weerkaatst. ‘Volle maan’ noemen we dat en het heeft grote invloed op de natuur. Denk maar aan eb en vloed. Maar ook op dieren en mensen. Al eeuwenlang vertellen we de verhalen over bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven. Ga mee op pad met een IVN-gids en dwaal in stilte door de donkere bossen en door de maan verlichte velden van Herperduin.

Nieuw programma
IVN Oss heeft weer een nieuw wandel- en fietsprogramma voor 2020 samengesteld. Twintig prachtige activiteiten door het vele natuurschoon dat rondom Oss te vinden is. Van Lith tot Keent, van over de Maas tot op de Maashorst. Raadpleeg onze site www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss.nl, houd de kranten in de gaten of haal een folder met dit jaarprogramma op bij VVV, bibliotheek, gemeente Oss of op een van de vele plaatsen meer.

Meer informatie over alle activiteiten van IVN Oss vind je op:
www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties