Herpen

Mart van den Berg, John Voet, Frans-Jan van den Berg en Martijn van den Berg

Vier kandidaten strijden om

titel Herpse 'Burgemèster'

Door Sergio Boutkan

BONNELAND - Op carnavalsdinsdag wordt in Herpen de Burgemèster gekozen. Dit jaar wordt het geen nieuwe burgemeester, maar iemand met een jaar ervaring. Ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van Stichting Carnaval hebben alle oud-burgemèsters opnieuw campagne kunnen voeren tijdens het jubileumweekend. De vier winnaars van die avond zijn Mart van den Berg, John Voet, Frans-Jan van den Berg en Martijn van den Berg. De vier kandidaten stellen zich voor.

Mart van den Berg
“Mijn naam is Mart van den Berg, oftewel ‘De Mop’. Ik ben 53 jaar oud en al 28 jaar getrouwd met Anja. We hebben twee dochters: Lana van 20 jaar en Grea van 18 jaar. Ik ben mede eigenaar van de PLUS-supermarkt in Herpen, waar je me dan ook dagelijks kunt vinden. In mijn vrije tijd ga ik vaak met TWC Coppi op de racefiets weg. Verder ben ik ook lid van de Raad van Elf, waar ik een menig feestje mee vier. Tien jaar geleden ben ik voor één jaar Burgemèster van Herpen geweest. Ik zou dit graag nog een keer overdoen. Dus dames: kom op Carnavals dinsdag op me stemmen!”

John Voet
“Jullie kennen me natuurlijk nog wel als Burgemèster in 2013, maar ik zal me toch nog een keertje voorstellen: ik ben John Voet, zoon van Herman en Riek Voet geboren en getogen in Overlangel, natuurlijk bekend van onze jaren in de Petjesbar. Sinds 1993 woon ik met mijn vrouw Jolanda op de ‘Kollûk’ en samen hebben we drie dochters Anne, Floor en Jet. Op de Kollûk heb het kei goed naar mijn zin. Ik ben jaren lid geweest van carnavalsclub ‘de Plog’. Nu ben ik alweer jaren, met het hele gezin lid van ‘de Schaafloepers’, waar we met z’n allen al 27 jaar met heel veel plezier carnavalswagens bouwen. Ik voetbal sinds vijf jaar bij Herpinia 4 en heb daarvoor 22 jaar bij OKSV 1 gevoetbald. In het dagelijks leven ben ik schilder. Dit jaar ga ik het opnemen tegen Frans-Jan van de Berg, Mart van de Berg en Martijn van de Berg. Geen (van den) Berg is voor mij te hoog gegrepen, dus dan ligt het voor de hand dat ik als bergbeklimmer de strijd aan ga. Verder hoop ik dat we veul schik zullen hebben op de ‘Burgemèstersdeinsdag’. Ik wens de andere drie kandidaten ok veul succes en we goan er een moi feestje van make!”

Frans-Jan van den Berg
“Mijn naam is Frans-Jan van den Berg, alias ‘De Franus’. Ik ben 44 jaren jong. Als dat geen mooi carnavalsgetal is, weet ik het ook niet meer! Getrouwd met Hester van den Berg - Toonen en zoon van Jan van Joop van Wieske van den Berg en natuurlijk ons moeder Leen van den Berg - Keijzers. Ik ben werkzaam bij van der Valk hotel Nuland, alwaar ik de inkoop doe voor het gehele hotel. Natuurlijk wil ik deze baan erg graag opzeggen om komend jaar als Burgemèster van Herrûpe aan de slag te gaan. Mijn carnavalsclub is ‘CV de Schaafloepers’ waar ik al geruime tijd de trotse voorzitter van ben. Deze club zal het dit jaar nog drukker krijgen dan voorgaande jaren, omdat wij niet één, maar twee kandidaten Burgemèsters mogen leveren dit jaar. Ik wens mijn club dan ook heel veel succes en plezier toe, en hoop dat wij namens de Schaafloepers de trotse club mogen zijn die de eerste Burgèmester met een tweede ambtsjaar mogen leveren. Natuurlijk heb ik er net als 11 jaar geleden( ook weer zo’n mooi carnavalsgetal) weer heel veel zin in om er een mooie dag van te gaan maken met zijn alle. Samen met ‘de Voet’ en ‘de Moppe’ zal het een dag worden om nooit te vergeten. Ik wens John, Martijn en Mart een mooie en sportieve dag toe met heel veel plezier en lol. Maar natuurlijk richt ik mij nu even tot de dames uit ons mooie durpke en omstreken.”

Martijn van den Berg
“Voor degenen die mijn nog niet kennen: mijn naam is Martijn van den Berg ook wel bekend als "de kleine Mop" Ik ben dagelijks te vinden in de Supermarkt van Herpen waar ik met veel plezier werk. Mijn hobby’s zijn werken, carnaval vieren, stappen en lekker eten. Ik heb in het verleden al een keer het voorrecht gehad om een heel jaar Burgemèster te zijn van ons mooie dorp Herpen. Toen de mogelijkheid zich voor deed om dit nog een keer te mogen doen heb ik die met beide handen aangegrepen. Mijn campagneteam ‘C.V. Ut ken nie Gekker’ en ik gaven ons op voor de Burgemèstersavond van het feestweekend ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van stichting carnaval. En jawel hoor; op het einde van de avond werd bekend dat ik samen met Frans-Jan van den Berg, John Voet en oom Mart van den Berg de strijd aan mag gaan de komende carnaval. Via deze weg wil ik deze mannen vast heel veel succes en sterkt wensen. Nou, genoeg gepreekt. Ik hoop jullie allemaal te zien carnavalsdinsdag in het Bônneland, want: ’Dames, wilde nog een jaar zonder ellende, stem dan op De Mop en zijn Motorbende’.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties