Herpen

Verkiezingen voor dorpsraden Herpen en Ravenstein

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN/RAVENSTEIN - In maart zijn er niet alleen gemeenteraadverkiezingen, maar worden ook de nieuwe dorpsraadleden van onder meer Herpen en Ravenstein gekozen. Inwoners van de gemeente Oss die lid willen worden van de wijk- of dorpsraad in hun eigen wijk of dorp, kunnen zich hiervoor aanmelden.

De wijk- en dorpsraden zijn betrokken bij wat er in hun buurten en kernen gebeurt. Iedere raad bestaat uit zeven personen. Ze vragen de bewoners naar hun mening. Ze weten dus precies wat er speelt. Daarmee zijn ze een belangrijk en officieel adviesorgaan van het college van burgemeester en wethouders.

Wat doet een wijk- of dorpsraadlid?
Wijk- of dorpsraadsleden benaderen en motiveren medewijkbewoners om samen ideeën en plannen waar te maken. Ook de gemeente betrekt de wijk- of dorpsraad bij vragen of ontwikkelingen over de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk of dorp. Zo worden de wijken en dorpen in de gemeente Oss nóg fijner om te wonen!

Géén verkiezing
Wijk- en dorpsraadsleden worden benoemd voor een periode van vier jaar: maart 2018 tot en met februari 2022. Een onafhankelijke commissie selecteert de kandidaten, de kandidaten hoeven dus geen stemmen te werven. Aanmelden is voldoende.

Aanmelden
Kandidaten kunnen zich aanmelden tot 1 februari. Meer informatie en aanmelden via www.oss.nl/wijkendorpsraden

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties