Herpen

Tweede prijs voor Brassband Sint Hubertus Herpen

Door Marcel van Brakel van Muziekvereniging St. Hubertus Herpen

HERPEN - Op zondag 26 november is de Brassband van Muziekvereniging Sint Hubertus op concours geweest. Na ruim een half jaar voorbereiding heeft de Brassband zich laten behoordelen op twee muziekstukken. In theater De Hanzehof in Zutphen speelde zij zeer verdienstelijk. De jury gaf in totaal 78 punten en daarmee werd een tweede prijs behaald. Een verslag van Marcel van Brakel.

Om 8.45 uur s’ochtends verzamelden de muzikanten en overige (bestuurs)leden zich in dorpshuis ’t Slotje. Samen met de toeschouwers, die zich hadden aangemeld om met de bus mee te rijden naar Zutphen, werd begonnen met een kopje koffie of thee. Daarna gingen de muzikanten nog even inspelen. Dirigent Hans de Wilde had het afgelopen jaar alles op en top voorbereid en ook op de dag van de waarheid, liet hij niets aan toeval over. Voor de muzikanten had hij een leuke attentie; een kaartje met daarop een lekkere Mars en een toepasselijke spreuk. “Jullie hebben heel wat in jullie MARS, toi toi toi, Hans”.

Rond 9.30 uur vertrok de bus met alle aanwezigen richting Zutphen. Daar aangekomen, werd in de stromende regen de bus en de aanhanger gelost. Iedere muziekvereniging heeft namelijk haar eigen slagwerkinstrumenten bij. Om 11.30 uur werd nog één keer ingespeeld en toen zaten alle voorbereidingen erop. De muzikanten en de dirigent wensten elkaar succes en begaven zich naar het podium. Om 12.15 uur begon hun optreden met het inspeelwerk ‘Stal Himmel’. Aansluitend werden de twee beoordelingwerken ‘An English Pastorale’ en ‘The Three Towers’ gespeeld. De dirigent was zeer tevreden over het optreden en gaf iedere muzikant die van het podium afkwam, een handdruk. Het zat erop en het gevoel op dat moment was goed. Heel goed!

Om 14.00 uur was de prijsuitreiking voor de 5 orkesten die hadden gespeeld. De theaterzaal zat vol met muzikanten en toeschouwers. De spanning was voelbaar. Namens Sint Hubertus mocht voorzitter Eric de Hoog het juryrapport in ontvangst nemen. Brassband Sint Hubertus, uitkomend in de 4e klasse, behaalde een 2e prijs.

Met dit resultaat vertrok de bus weer richting Herpen, naar dorpshuis ’t Slotje. Naast de dirigent had ook het bestuur van Sint Hubertus zich goed voorbereid op deze dag. Busreis geregeld, foto’s, film- en geluidsopnamen laten maken en als toetje stond er een heerlijk dinerbuffet gepland. Maar voordat men aan dit buffet kon beginnen was er nog bezoekje van een speciale gast. Niemand minder dan Sinterklaas was uitgenodigd om namens de vereniging wat mensen te verrassen. De goedheiligman had lovende woorden voor alle muzikanten maar een speciaal woord van dank was er voor een aantal vrijwilligers, de gastmuzikanten en natuurlijk dirigent Hans de Wilde. Zo werd het toch nog een heerlijk avondje, het avondje van Sint…Hubertus!

Kerst en Nieuwjaar
Op tweede kerstdag zal de Brassband volgens goede traditie de Heilige Mis in de St. Sebastianuskerk, weer muzikaal opluisteren. Naast de traditionele kerstnummers zal ook Stal Himmel (inspeelwerk concours) gespeeld gaan worden. Aanvang 11.00 uur.

Het traditionele nieuwjaarsconcert dat muziekvereniging Sint Hubertus ieder jaar organiseert in samenwerking met de Dorpsraad Herpen, staat gepland voor zondag 14 januari Aanvang 14.00 uur in dorpshuis ’t Slotje met aansluitend de nieuwjaarsreceptie van de dorpsraad. De percussiegroep, opleidingsorkest ToetTie en de Brassband zijn reeds begonnen met het instuderen van een aantal zeer toepasselijke muziekstukken. Natuurlijk zal de Brassband nog kort even terugkomen op een aantal elementen van het concours.

Heeft u belangstelling voor één of beide optredens, dan bent u van harte welkom. Het is gratis entree. Muziekvereniging Sint Hubertus wenst iedereen alvast fijne feestdagen en ziet ernaar uit u binnenkort te mogen ontmoeten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties