Herpen

Toon van Hoeij en Wil van Rijn exposeren in Heemkamer Herpen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN - In de Heemkamer van Herpen gaat zondag 1 maart een nieuwe expositie van start. Wil van Rijn uit Heesch en Toon van Hoeij uit Oss stellen vanaf die dag elk weekend in maart hun werken ten toon. Beiden zijn actief bij Kunstenaars Collectief Ravenstein (KuCoRa). De expositie is op zaterdag van 13 tot 17 uur te bewonderen en elke zondag van 11 tot 17 uur. De laatste dag is zondag 29 maart. Minimaal een van exposanten is tijdens de openingstijden aanwezig, soms allebei.

Wil van Rijn is op 58-jarige leeftijd met de VUT gegaan. Hij heeft zijn passie voor tekenen en schilderen opgepakt. Vanaf 2001 heeft hij ongeveer vijf jaar schildercursussen gevolgd bij de bekende beeldend kunstenaar Han Klinkhamer. Vanaf 2006 tot en met 2010 heeft hij, op de kunstacademie in Arendonk, de vijfjarige opleiding 'hoge graad schilderen' gevolgd. Deze opleiding heeft hij met succes afgerond.
In het begin heeft hij voornamelijk landschappen geschilderd. De laatste jaren is daar het schilderen van stillevens en abstract werk bijgekomen. Hij werkt voornamelijk met olieverf op doek. De toepassing van kleuren spelen bij zijn werk een grote rol. Het schilderen blijft voor hem nog steeds een uitdaging om te ontdekken wat wel of niet mogelijk is. Na afronding van de opleiding heeft hij in Ravenstein KuCoRa opgericht. Het collectief telt op dit moment dertig leden. Enkele jaren achtereen heeft hij in Ravenstein een kunstmarkt georganiseerd.

Klaprozen
Toon van Hoeij is als graficus veertig jaar werkzaam geweest bij een grafisch bedrijf en na zijn pensionering is hij, als hobby, gaan schilderen bij het KuCoRa. Zijn passie is het schilderen van bloemen en vooral klaprozen die hij met acryl of olieverf op doek vastlegt. Hij is geïnspireerd door John McCrae, een Canadese militaire arts, die op 46-jarige leeftijd in de Eerste Wereldoorlog, in Yperen in België, is gesneuveld. De dagboeken, brieven, gedichten en documentatie van John McCrae beschrijven de gruwelijkheden van deze oorlog, maar ook de betekenis en symboliek van de klaprozen tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Bij interesse kan hij dit, tijdens zijn aanwezigheid tijdens de expositie, nader toelichten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties