Herpen

Thema-avond over drugs voor inwoners Herpen, Ravenstein en omgeving

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN/RAVENSTEIN - De volgende openbare vergadering van dorpsraad Herpen vervalt omdat dinsdag 17 september gelijktijdig een bijzondere bijeenkomst is over de 75-jarige bevrijding van Brabant. Een avond om bij stil te staan, vindt het bestuur. Mensen worden opgeroepen om te komen en te luisteren naar verhalen van hen die de oorlog nog hebben meegemaakt. Wel wil de dorpsraad nog aandacht vestigen op een speciale thema-avond over drugsgebruik op woensdag 17 september.

Recente onderzoeken van de GGD naar drugs en alcohol laten zien dat het gebruik door jongeren onder de 18 schrikbarend hoog is. Reden genoeg voor de dorpsraden van Herpen en Ravenstein om de koppen eens bij elkaar te steken voor een gezamenlijke bijeenkomst. Veel ouders zeggen: 'Nee, nee. Mijn kind gebruikt niet. Dat weet ik heel zeker.' Maar wiens kinderen zijn het dan wel die gebruiken? Van wie zijn die jointjes, die vele lachgasballonnen en de lege cannabiszakjes? Tijd om erover te praten vinden de beide dorpsraden.

Woensdag 11 september vindt er bij Vidi Reo een bijeenkomst plaats met als thema 'Zullen we het er gewoon eens over hebben?' De avond wordt geleid door Helder Theater. Acteurs spelen diverse herkenbare situaties, ondersteund door informatie over de werking en gevolgen van alcohol en drugs op het puberbrein door Novadic-Kentron en de GGD.
Naast het delen van informatie willen de dorpsraden ouders van (aanstaande) pubers ook handvatten geven hoe hiermee om te gaan. Ze willen in gesprek over hoe samen in Ravenstein en Herpen op een goede manier met het alcohol- en drugsgebruik om te gaan. Het belooft een boeiende en interessante avond te worden voor ouders en iedereen die met jongeren te maken heeft. Naast ouders zijn ook trainers, coaches en andere begeleiders van harte uitgenodigd. In 2020 volgt er een aparte avond voor de jeugd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties