Herpen

Jubileumfeest op 14, 15 en 16 november

Stichting Carnaval Herpen

viert 55-jarig bestaan

Door De redactie

HERPEN - In het weekend van 14, 15 en 16 november viert Stichting Carnaval Herpen haar 55-jarig jubileum. In een feesttent op het Thekesplein is er drie dagen lang een gevarieerd programma.

In december 1959 werd de eerste Herpse Carnavalsvereniging ‘de Snijbônnen’ opgericht. Tinus Flodderbôn (Antoon van Duren) was in 1960 de allereerste Prins van het Herpse Bônneland. Al snel werd er een tweede carnavalsvereniging opgericht, ‘de Bachanten’. Deze twee verenigingen staken later de koppen bij elkaar gestoken en vormden een overkoepelend bestuur, dat het openbare carnaval in Herpen organiseerde. Na verloop van tijd is dit bestuur ‘Stichting Carnaval Herpen’ geworden.
Elf jaar geleden vierde Stichting Carnaval Herpen haar 44-jarig jubileum. Dat was drie dagen groot feest. Elf jaar later wordt het feestweekend opnieuw afgesloten met muziek van de Anseltaler Party Express. Om 170 uur begint het slotfeest in de vorm van een Apres Ski Party. Naast de Anseltaler zijn ook, Pap & Pudding en de Vier Viltjes van de partij.

De afgelopen elf jaar is er binnen Carnaval Herpen een hoop gebeurd. Drie hoogtepunten:

Trien de Snijbôn
Trien de Snijbôn, de mascotte van de Herpse Carnaval. Na een afwezigheid van 14 jaar werd zij tijdens de carnaval van het 44-jarige jubileumjaar, in ere hersteld. Ieder jaar staat Trien te pronken in de clubkleuren van de winnaars (wagens senioren) van de optocht. Daarnaast was Trien ook regelmatig de pop die werd gemaakt tijdens de cursus carnavalspop bouwen. Ook deze cursus was nieuw voor Carnaval Herpen.

Commissies
Het is tien jaar geleden dat Stichting Carnaval daarmee is begonnen. Het organiseren van de carnaval is ontzettend veel werk, te veel voor alleen een stichting. Vandaar dat er commissies in het leven zijn geroepen. In het begin moest het een beetje op gang komen, maar als snel liep het als een goed geoliede machine en niet geheel onbelangrijk: dat doet het nu nog steeds.

Carnavalsloods
De carnavalsloods waar jonge wagenbouwers volop kunnen bouwen. Op dit moment de parel van de Herpse Carnaval. Vorig jaar in gebruik genomen en op 6 september van dit jaar officieel geopend.

Driedaags feest
Terug naar het feest. Vrijdagavond start het driedaagse feest met een Burgemesters-avond. Klinkt mannelijk, maar de dames komen ook zeker aan hun trekken. Zij krijgen namelijk de volle aandacht van maar liefst oud-burgemesters. Ieder jaar kiezen de Herpse dames met carnaval een Burgemester. Mannen die op 'carnavalsdeinsdag', samen met hun campagneteam, ten strijde trekken om stemmen van de dames te winnen. In 1986 was Bennie Kuijpers de allereerste die deze titel wist te behalen. Rob van den Berg is op dit moment de 29ste Herpse Burgemester. Onder begeleiding van de Bônlander Hofkapel gaan de oud-Burgemesters nog een keer hun originele liedje zingen, waarmee ze destijds hun campagne wonnen. De dames mogen weer stemmen en de 4 meest gekozen mannen, mogen komend carnavalsjaar opnieuw de strijd aangaan. Degene die dat gaat winnen, kan dan met recht zeggen: “De meeste Herpse vrouwen, houden van mij.”
De zaterdagavond begint om 18.30 uur met een afscheidreceptie. Er wordt afscheid genomen van Prins Patrick, Adjudant Bertwin en van enkele bestuurs- en raadsleden.
Aansluitend is er het jubileumbal waar onder meer de nieuwe prins wordt onthuld. De jubileumprins. De onthulling wordt verzorgd door de Bônlander Hofkapel. Naar verluidt wordt het een kort maar krachtige onthulling en is de prins een lot uit de loterij. (kijk voor meer aanwijzigingen op www.carnavalherpen.nl) Tijdens het jubileumbal speelt Summerland en is er een optreden van – zoals hij zelf zegt – de Voice of Holland, Danny Panadero. Een entertainer pur sang, die met zijn humor en zang het publiek gaat vermaken met onvervalste meezingers.
Tot slot de zondag. Om 13 uur krijgt de ‘nieuwe Jeugdcommissie’ haar vuurdoop met het organiseren van het Jeugd 11-11 bal. Daar worden de nieuwe jeugdprins, -prinses en -adjudant, onthuld. Er is dan een show met als titel: ‘Welk pietje zoekt de Jeugdprins’. Een gezellige middag voor jong en oud. Aansluitend begint om 15 uur de feestelijke receptie van Stichting Carnaval Herpen. Iedereen die het Herpense carnaval een warm hart toedraagt, is welkom. De receptie gaat rond de klok van 17 uur over in de afsluitende Apres Ski Party.

Het jubileumfeest wordt georganiseerd door Stichting Carnaval Herpen in samenwerking met Thekes. Zij hebben gezorgd voor een gevarieerd programma. Naast de vele acts en genoemde optredens is er ook muziek van discotheek Van Gogh. Alle dagen is de entree gratis. Drie dagen feest onder het motto 'Een goei feest is het halve werk'.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties