Herpen

Stakende leerkrachten Bogaard Ravenstein helpen handje bij Maasland Herpen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN/HERPEN - Het team van basisschool De Bogaard uit Ravenstein heeft de stakingsdag op 6 november niet onopgemerkt voorbij laten gaan. "Enkele collega’s zijn naar de bijeenkomst voor stakende leerkrachten in Arnhem en Eindhoven geweest", vertelt Tine Evers, Intern Begeleider op De Bogaard. "De overige leerkrachten hebben een maatschappelijke bijdrage geleverd in Woonzorgcentrum Maasland in Herpen. Daar komen namelijk ook extra handen goed van pas."

In de ochtend hielpen de Ravensteinse leerkrachten bij een creatieve activiteit en wandelden zij met bewoners van Maasland en rond het middaguur staken de leraren de handen uit de mouwen met het dekken van de tafels en het uitserveren van het diner. Verder hielpen zij 's middags een handje bij het begeleiden van de bewoners tijdens de Driehuizencompetitie.

Tine Evers: "Het team van basisschool De Bogaard uit Ravenstein heeft bewust gekozen voor deze maatschappelijke activiteit. De ouderenzorg staat misschien nog wel meer onder druk dan het onderwijs en is eveneens een sector waar het personeelstekort nijpend is. Op deze manier kreeg de stakingsdag een extra dimensie."

'Geen Toprioriteit'
De leerkrachten waren gehuld in de 'Ik ben GEEN Toprioriteit-shirts' van Arjen Lubach. Het t-shirt dat Lubach afgelopen zondag in zijn tv-programma Zondag met Lubach lanceerde, is zeer populair bij leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Het ontwerp met de tekst 'Ik ben GEEN Toprioriteit' werd al duizenden keren gedownload in het kader van de grote landelijke onderwijsstaking. De tekst op het shirt bevat bewust een spelfout omdat door het docententekort een aantal leerlingen geen goed onderwijs zou krijgen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties