Herpen

Klimmen en klauteren op 'De Das'

Speelbos Herperduin gaat 13 april open

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - De Osse wethouder Johan van der Schoot verricht donderdag 13 april om 10 uur de opening van Speelbos Herperduin. 'De Das en haar burcht' zijn er dan klaar voor om vele kinderen te ontmoeten. Tijdens de opening zijn ook de leerlingen van een aantal basisscholen aanwezig. Zij hebben de toegangspoorten ontworpen. De leerlingen van Hooghuis-locatie De Singel hebben de poorten gebouwd.

"Het is een natuurlijk speelbos met een grote aantrekkingskracht dat past in het bijzondere gebied van de Herperduin", stelt wethouder Johan van der Schoot. "Spelen in een natuurlijke omgeving, in ons fraaie Herperduin met zijn bos, zandvlaktes, vennen en dieren. Dat vinden wij belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zo hebben we het Klauterwoud en nu ook de Das. Een uniek en nieuw speeltoestel. Dat wordt genieten voor veel kinderen. En daarmee voor hun ouders en opa’s en oma’s."

Das als inspiratie
De Das is een landroofdier, dat zijn sporen heeft in De Maashorst-Herperduin. Overdag verblijft de das in een burcht, een netwerk van ondergrondse tunnels (greppels). Een dassenburcht kan eeuwenlang door verschillende generaties gebruikt worden. Van der Schoot: "Dat willen we ook zo voor onze 'Das' in Herperduin. Daarnaast zijn de greppels ook spannend om in te spelen. Het speeltoestel is voor verschillende leeftijdsgroepen. De Das heeft een imposante hoogte van 6 meter, een totale lengte van 33 meter en een breedte van 23 meter."

De kop van de Das heeft een toren waarin je op verschillende manieren naar boven kunt klimmen met net, ladder of via een wand. Daar heb je een spectaculair uitzicht. Via een meterslange buisglijbaan kun je de romp van de Das bereiken. Deze heeft klimnetten, klimtouwen, klimwanden, klimbruggen, glijpalen en ook rustplekken om even op adem te komen.

Samenwerking
Het project Speelbos de Das is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende organisaties en scholen, waaronder basisschool ’t Schrijverke uit Herpen. Speelbos Herperduin is gratis en vrij toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.oss.nl/speelbosherperduin.  

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties