Herpen

Seizoen Blèkgoiclub De Pot en de Pooter afgesloten

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN - Traditioneel werd het seizoen van de Blèkgoiclub De Pot en de Pooter uit de Heerlijkheid Herpen afgesloten met een jeu-de-boulesavond bij de pétanquevereniging Boules de Boeuf op het sportpark in Oss. Daar maakte voorzitter Frans Kocken de resultaten bekend van het voorbije goi-seizoen op de eigen baan aan de Heiweg in Herpen. Er namen negentien gooiers deel aan de competitie, die respectievelijk op dinsdag- en donderdagavond hun kunnen vertoonden. Dit aloude spel wordt alleen in Herpen (daar vond het zijn oorsprong) en Oss gespeeld. In Herpen wil de club nieuwe gooiers hartelijk verwelkomen.

Evenals vorig jaar werd de nu 86-jarige Martien van Geffen algemeen kampioen met een score van in totaal 1.725 punten, gescoord in de getelde 18 beurten. Dat betekent een gemiddelde van 95,8 punten. Tweede werd Henk van Vugt met 1.720 punten en een gemiddeld van 95,5 punten en derde Antoon van Rooij met respectievelijk 1.586 en 85,6 punten.
Elf gooiers slaagden erin om het maximaal aantal van 15 punten te scoren per gooibeurt. Zij streden op de afsluitende gooimiddag om het kampioenschap en het resultaat daarvan was: 1. Henk van Vugt met 52 punten; 2. Martien van Geffen met 50 en Jos van den Berg met 47 punten. Bij het jeu de boules werd Gerrie Fleuren eerste en bij de heren Jan van Boekel.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties