Herpen

Plan Hofje Wilgendaal Herpen: zelfstandig en toch samen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - Op initiatief van Bewonersgroep Hofje Wilgendaal wordt in de Herpense wijk Wilgendaal een kleinschalig woonproject voor senioren gerealiseerd. "Het gaat om in totaal dertien levensloopbestendige koopwoningen waar mensen van 55 jaar en ouder zelfstandig kunnen wonen in een veilige en natuurlijke omgeving", licht Willem van Hoogstraten toe namens Bewonersgroep Hofje Wilgendaal. "Het wordt een plek waar mensen volop kunnen genieten van het leven, met oog voor elkaar."

Een leven lang zelfstandig wonen op een fijne plek, een wens die veel mensen koesteren. In het project Hofje Wilgendaal in Herpen is dat straks mogelijk. Reuvers uit Oss bouwt er 13 woningen én een gezamenlijk gebouw voor hobby en fitness. Willem van Hoogstraten: "Alle woningen kijken uit op een gezamenlijke binnentuin, maar hebben ook ieder een eigen tuin. Je woont er zelfstandig in een veilige omgeving, maar leeft samen en ondersteunt elkaar."

Het Herpense nieuwbouwproject omvat zes vrijstaande woningen, twee tweekappers en één driekapper. Over de voorwaarden tot koop of de grond in erfpacht van gemeente Oss af te nemen, wordt nog overleg gepleegd. Deze manier van financieren maakt wonen en samen leven in Hofje Wilgendaal voor veel mensen mogelijk.

Eenheid in architectuur
De woningen in Hofje Wilgendaal zijn heel verschillend. Toch heeft architect Wouter Princen het ontwerp van de woningen zo uitgevoerd dat ze een eenheid vormen. "Alle woningen krijgen dezelfde strakke uitstraling met mooie details in het metselwerk. De architectuur van Hofje Wilgendaal past in het dorpse karakter van de nieuwbouwwijk Wilgendaal."

Meer informatie?
Mensen die belangstelling hebben voor een woning in het project Hofje Wilgendaal of graag meer informatie willen, kunnen terecht op www.cheizoomakelaardij.nl.
Mailen of bellen met Bewonersgroep Hofje Wilgendaal kan ook:
Willem van Hoogstraten, wvanhoogstraten@online.nl, 06–54640708.
Herman Heurkens, hermanheurkens@hotmail.com, 06-10252231.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties