Herpen

Fanavond voor rolstoeltafeltennisser Gerald van Grunsven

Paralympisch kampioene Kelly van Zon komt naar Herpen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN - In Herpen vindt dinsdag 22 oktober de tweede fan-/bedankavond plaats voor donateurs en sponsors van Stichting Rolstoeltafeltennisser Gerald van Grunsven. Die avond komt de sporter vanaf 19.30 uur in dorpshuis 't Slotje vertellen over zijn vorderingen en ervaringen van afgelopen jaar. Speciale gasten zijn Paralympisch kampioene Kelly van Zon en kunstenaar Hans Weeren.

De avond begint met de verhalen van Gerald over het afgelopen seizoen. Hij vertelt zijn sportieve ervaringen en vordering op weg naar Tokyo 2020. Uiteraard wordt ook vooruitgeblikt op het komende jaar, de kansen om kwalificatie voor de paralympische spelen af te dwingen en wordt het opgehaalde bedrag van het afgelopen jaar bekend gemaakt.

Speciale gast
Meervoudig Paralympisch tafeltenniskampioene Kelly van Zon komt als speciale gast naar Herpen. In een vraaggesprek met Gerald vertelt zij over haar belevenissen op weg naar haar gouden medailles van Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016). Kelly werd ‘trending topic’ door een zeer opmerkelijk punt tijdens een van haar vele overwinningen. 

Kunst
Hans Weeren raakte geïnspireerd door het verhaal van Gerald en heeft een collectie van twaalf tekeningen hieraan gewijd. De kunstenaar kwam in aanraking met het verhaal van de sporter uit Herpen en raakte direct geïnspireerd. "Alle werken zijn geassocieerd met de dagelijkse praktijk van een mindervalide sporter die de top wil bereiken", licht hij toe. "Voor zover bekend is deze samenwerking tussen kunst en sport uniek in zijn soort. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om mijn collectie te presenteren." Vanaf 22 oktober gaan de tekeningen in de verkoop. De opbrengst wordt evenredig gedeeld door Gerald en Hans.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties