Herpen

‘We doen meer dan je denkt’

OVHO viert 30-jarig bestaan met bedrijvenexpo en feestavond

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN – De Ondernemers Vereniging Herpen Overlangel (OVHO) bestaat in 2019 dertig jaar. Het bereiken van deze mooie mijlpaal viert de vereniging op vrijdag 1 februari met een feest voor leden en genodigden. Op zaterdag 2 februari van 13 tot 18 uur is iedereen welkom op de groots opgezette bedrijvenexpo op het plein voor Thekes en ’s avonds vanaf 20.30 uur op de feestavond. Er zijn dan optredens van onder meer Django Wagner, Baby Blue en DJ Robert Pouwels. Arena zocht twee bestuursleden van de OVHO op, Maurice Jans en Rob van den Berg.

Het bestuur van de OVHO.

De OVHO wordt in 1989 opgericht met als doelstelling het onderhouden van onderlinge contacten tussen ondernemers uit Herpen en Overlangel, samenwerken, kennis uitwisselen en netwerken. “We zitten niet elke maand te vergaderen, maar zijn echt een netwerkclubje onder elkaar. We willen saamhorigheid kweken”, vertelt Rob van den Berg. “Als OVHO proberen we de aangesloten ondernemers echt te helpen, bijvoorbeeld door als aanspreekpunt te fungeren naar de gemeente en contact te onderhouden met de dorpsraad, Stichting Herpen in Woord en Beeld, Zorg coöperatie en andere maatschappelijke organisaties.”
Op dit moment telt de OVHO 70 aangesloten leden/bedrijven. Van ZZP’ers tot ondernemingen met meer dan 50 medewerkers.

‘We doen meer dan je denkt’
“We doen als OVHO eigenlijk meer dan je denkt”, zegt Maurice Jans. “Zo verzorgen en onderhouden wij de feestverlichting in Herpen en Overlangel, zijn we verantwoordelijk voor de website www.Herpenonline.nl en steunen we onder meer de Stichting Carnaval, basisschool ’t Schrijverke en het Oranje- en St. Nicolaascomité. Daarnaast sponsoren we de AED (een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand, red.) van EHBO-vereniging St. Sebastianus en een elektrische duofiets voor zorgcentrum Maasland.”

‘Klaar voor de toekomst’
Waar het 25-jarig jubileum van de OVHO in 2014 tamelijk ongemerkt voorbij ging, wordt aan het 30-jarig bestaan van de ondernemersvereniging wél veel reuring gegeven. Naast de feestavond met ‘walking dinner’ voor genodigden op vrijdag 1 februari vinden er twee openbare events plaats. Zo wordt er onder het motto ‘OVHO klaar voor de toekomst’ op zaterdag 2 februari van 13 tot 18 uur een bedrijvenexpo gehouden in een grote tent op het plein voor Thekes. “Zo’n 25 bedrijven laten deze middag zien dat ze op een positieve manier bezig zijn met thema’s als duurzaamheid, milieu, innovatie en jeugd & opleidingen”, vertellen Rob en Maurice.

Diverse sprekers
De bedrijvenexpo, die zaterdagmiddag wordt geopend door wethouder Johan van der Schoot, staat bol van de activiteiten voor jong en oud. Ook zijn er diverse interessante sprekers. Zo vertelt de 14-jarige Stijn Scholten over zijn project ‘de Wereldburger’, spreekt Erik van Oord over de Kracht van Oss en houdt Patricia Martinus, directrice van basisschool ’t Schrijverke, een voordracht over het thema leerlingen en duurzaamheid en een voedingsproject dat op stapel staat. OVHO-lid Ralf van Hasselt, directeur van My Lease Car, vertelt alle ins en outs van elektrisch rijden, zowel zakelijk als privé. Tonproater Andy Marcelissen zorgt voor de humoristische noot.
Er nemen zo’n 25 bedrijven deel aan de expo, waaronder AGO Installaties (duurzame warmte via warmtepompen), ’t Schilderke Schilderwerken (duurzame mineraalverf), Cor van den Oever Recreatie (energieneutrale camper), Jans Wonen (stoffen van gerecyclede petflessen) en Melssen Peperkamp (domotica en zonnepanelen).
Ook voor de kids is er van alles te doen. Zo staat er een springkussen, is er een race-autospel, kunnen ze een metselwerk maken of deelnemen aan ‘Paint Art’.

Feestavond
Zaterdagavond is er vanaf 20.30 uur een feestavond. Er zijn dan optredens van de bekende volkszanger Django Wagner, de populaire coverband Baby Blue en DJ Robert Pouwels. Kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro en aan de kassa 15 euro. Via bedrijven die lid zijn van de OVHO kun je voor slechts 5 euro tickets bestellen.

Django Wagner.

Baby Blue.

DJ Robert Pouwels.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

WeerLuister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?