Herpen

Toneelvoorstellingen Allo Allo in Herpen uitgesteld

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - Toneelvereniging De Gheselle van den Spele uit Herpen brengt dit seizoen een heel speciaal stuk waarin bijna alle leden en nog enkele gastspelers (figuranten) een rol is toebedeeld. De uitvoeringen zijn op vrijdag en zaterdag 27 en 28 maart (20 uur) en op zondagmiddag 29 maart (14 uur) in dorpshuis ’t Slotje aan de Schoolstraat 2 in Herpen.

Update donderdag 13.00 uur: De voorstellingen zijn tot nader order uitgesteld vanwege het coronavirus. 

Wie kent niet de komische serie Allo Allo die zich afspeelt in een café in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een parodie waarin flink de gek gestoken wordt met Hitler en zijn trawanten. Kastelein René Artois die met zijn serveersters Mimi en Yvette een liefdesrelatie onderhoudt is in deze serie de spil in alle doldwaze verhalen. De serie werd opgenomen tussen 1982 en 1992. Van deze serie bestaat ook een toneelversie, geschreven door Jeremy Lloyd en David Croft. De vertaling is van Allard Blom. De toneelversie is al even lachwekkend als de televisieserie. Kastelein René herbergt Engelse onderduikers terwijl hoge officieren van het Duitse leger de zaak regelmatig bezoeken. De kasteleinsvrouw Edith jaagt met haar zangkunst de stuipen op het lijf van de Duitse gasten, verzetslieden lopen af en aan, de Duitse officieren zitten ook veel in de kroeg maar daarnaast beramen zij ook, gesteund door de gewillige vrouwelijke militair Helga, strategische plannen. Allo Allo wordt, vanwege de vele scenes die op verschillende plaatsen spelen vertoond op, voor en naast het podium. Verder staat regisseur Emily erom bekend dat zij humoristische filmpjes in het stuk kan programmeren. Het stuk is gelardeerd met twee korte hilarische filmscenes.

Kaartverkoop is bij Ad van de Oever Warenhuis aan de Rogstraat 29 in Herpen, Modezaak ’t Heuveltje aan het Europaplein 5 in Schaijk en aan de kassa.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties