Herpen

Nieuwe stappen gezet voor Vitale Vereniging Herpen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERPEN - Herpen komt weer een stap dichter bij een Vitale Vereniging. Rabobank Oss-Bernheze heeft hulp toegezegd vanuit het project Rabo ClubSupport. De bank ondersteunt Herpen omdat verenigingen en stichtingen op het gebied van sport en cultuur het grootste sociale netwerk van het land zijn en daarmee het cement van de samenleving. Om deze onschatbare waarde van verenigingen te waarborgen zet Rabobank zich samen met NOC*NSF, de aangesloten sportbonden, LKCA en Kunstbende in om verenigingen meer zelfredzaam en toekomstbestendig te maken. Rabobank biedt de Herpense verenigingen een pakket aan van één-op-één projectbegeleiding, masterclasses en workshops.

Met de toezegging van de begeleiding krijgen de verenigingen VIP, Herpinia en Dunes Games met de dorpsraad Herpen ondersteuning op bestuurlijk gebied. Onderzocht wordt of de leefbaarheid vergroot kan worden door krachten te bundelen. Daarbij wordt gekeken of de bestuursstructuur robuust, flexibel en toekomstbestendiger gemaakt kan worden. Vragen over een passende bestuursvorm, statuten, financiële en juridische opzet komen daarbij aan de orde. De Rabobank heeft, met haar partners, de beschikking over de juiste expertise om dit proces te doorlopen en met de werkgroep RaboClubsupport eind dit jaar een rapportage voor te leggen aan de verenigingen en dorpsraad.

Kick-off
De kick-off van deze nieuwe stap binnen het project Vitale Vereniging Herpen heeft recent plaatsgevonden met afgevaardigden van alle betrokken partijen. Het proces om tot een eindvoorstel te komen wordt nu uitgelijnd, zodat op de juiste momenten belangstellende worden geïnformeerd en bij het proces betrokken worden. Nadere informatie en contactgegevens zijn te vinden op www.herpinia.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties