Herpen

‘Nie te Houwe’ wint tweede editie Herpse bierproeverij-quizavond

Door Marcel van Brakel

HERPEN - Zaterdagavond 28 september hield de Bônlander Hofkapel in samenwerking met Thekes de tweede editie van de bierproeverij-quizavond. Met 18 enthousiaste teams voor de quiz en dus 54 individuele strijders voor de bierproeverij was er een mooi deelnemersveld. Mariette van Tilborg won uiteindelijk de bierproeverij en team ‘Nie te Houwe’ (foto) de quiz.

Café Thekes en een gedeelte van de zaal waren ingericht als een gezellige proeverij. De live-muziek van de band Qualawaai tijdens het proeven en het optreden van de Hofkapel tijdens de pauze zorgde voor de juiste sfeer.

Iedere deelnemer kreeg een 'proeverijke' met 4 glaasjes speciaalbier en een lijst met de 10 soorten speciaalbiertjes. De 4 te raden biertjes stonden dus op deze keuzelijst. Aan het eind van de avond waren er slechts 2 personen die ze alle 4 goed hadden. Dat waren Mariëtte van Tilborg en Nick van de Wetering. Zij speelden een finaleronde en die werd met 1-0 gewonnen door Mariëtte. Na Kim Gijsbers in 2016 wederom een dame die er met de winst vandoor ging. Naast de bijhorende onderscheiding en de Wisselpul won Mariëtte een setje speciaalbier.

Herps Dubbel
Een van die biertjes was wel heel speciaal, namelijk een nieuw soort bier dat nog niet officieel op de markt is; Herps Dubbel (Brabants donker bier).
Dit unieke biertje werd geschonken door Wil Koopmans, namens Stichting Herpen in Woord en Beeld en Stichting Carnaval Herpen. Wil maakte voorafgaand aan de bierproeverij bekend dat de 2 Stichtingen binnenkort met 3 speciaalbiertjes op de markt komen. Naast Herps Dubbel komt er nog een blond biertje en een triple, met daarbij een passend glas. Speciaal voor de 2e editie waren 4 flessen Herps Dubbel met uniek etiket vervaardigd voor de winnaars. Dus ook de deelnemers van het winnende team kregen zo’n fles cadeau.

De proeverij was één onderdeel van de quiz. Daarnaast waren er rondes met kennis- en inzichtvragen (over bier) en er was een filmronde. Op een aantal korte filmpjes kon men een muzikant van de Hofkapel iets uit zien beelden en ook dat had natuurlijk weer iets met bier te maken. Dat meerdere filmpjes in de smaak vielen was goed te merken aan de lachende reacties van de deelnemers. Het raden van het aantal bierflesdopjes in een grote doorzichtige bus was ook een quizonderdeel en ieder team werd gevraagd om een eigen bierviltje te ontwerpen. Kortom een zeer gevarieerde bierquiz.

Uiteindelijk wonnen Kim Gijsbers, Bjorn Manders en Erik Banken met hun team ‘Nie te Houwe’ de bierquiz. Team ‘Zat Geleje’ werd tweede en de derde plek was voor team ‘Trousers Avenue Professionals’, het team van Mariëtte van Tilborg.
Na de prijsuitreiking zorgde de band Qualawaai nog voor een klein feestje en genoten de aanwezigen van lekkere speciaalbiertjes en andere drankjes. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde tweede editie van de Herpse Bierproeverij-quiz.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties