Herpen

Zondag 13 januari eerste wandeling IVN Oss

Natuur in rust… of toch niet?

Door Frank van Dorst van IVN Oss

HERPEN - Op zondag 13 januari verzorgt IVN Oss een winterwandeling door Herperduin. Onderweg vertellen natuurgidsen over de natuur in winterrust en over wat onderweg ontdekt wordt aan planten, dieren en landschapselementen.
De wandeltocht begint om 10 uur en vertrekt vanaf het parkeerplaatsje aan het einde van de Bosweg in Koolwijk (tussen Berghem en Herpen). De wandeling duurt ongeveer twee uur en de lengte is circa 5 kilometer. Het is raadzaam stevige wandelschoenen aan te trekken. (foto: Frank van Dorst)

Herperduin maakt onderdeel uit van natuurgebied De Maashorst. Veel bezoekers ervaren het echter als een zelfstandig natuurgebied met veel variatie van heidevelden tot stuifduinen, veel naald- en gemengde bossen en met vennen. Er is de laatste jaren veel energie gestoken in het natuurlijker maken van dit gebied: de bosomvorming. Van saai productiebos naar een zeer gevarieerd natuurgebied met een grote variatie aan vogels, planten en bomen. In het begrazingsgebied lopen tegenwoordig geen Schotse Hooglanders meer, maar ‘Taurossen’. Mogelijk komen die we die tegen op deze wandeling.

Nieuw jaarprogramma 
IVN Oss heeft voor 2019 weer een geheel nieuw jaarprogramma samengesteld met 21 natuurwandelingen of fietstochten onder leiding van een natuurgids in de regio Oss.Voor meer informatie over het nieuwe jaarprogramma en andere activiteiten  van IVN Oss kijk op onze site www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss, in onze folder die bij VVV´s, bibliotheken en andere infopunten in de regio liggen of houd Arena in de gaten.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties