Herpen

Cindy Kuijpers, duizendpoot van Herpinia

‘Mijn bloed is rood-zwart en niet rood’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN – Trainer van Dames 1, bestuurslid van de supportersclub, actief speelster van de ‘gouden damesploeg’, jeugdtrainer, jeugdleider, keeperstrainer en kantinemedewerker… Is er eigenlijk een functie die Cindy Kuijpers (46) niet bekleedt of heeft vervuld bij Herpinia? Alle reden voor een gesprek met deze clubvrouw in hart en nieren. “Ik kom hier al bijna veertig jaar twee of drie dagen per week over de vloer.”

“Ik kom hier al vanaf mijn zesde. Mijn vader was vroeger keeper bij deze club en zodoende ben ik eigenlijk opgegroeid met Herpinia. Ik zeg wel eens: mijn bloed is rood-zwart en niet rood”, vertelt Cindy in de bestuurskamer van de Herpense voetbaltrots.

Na twee jaar bij de jongens te hebben gespeeld, komt Cindy op haar achtste voor het eerst in een meisjesteam terecht. “Omdat ik de kleinste van het stel was, werd ik in het doel gezet.” Het blijkt een goede keuze, want ze voelt zich helemaal op haar plaats tussen de palen. In totaal is Cindy maar liefst dertig jaar lang keepster en is zij een belangrijke schakel in de ‘gouden damesploeg’ van Herpinia. “We voetbalden zelfs een tijd op landelijk niveau en hebben meerdere bekerfinales gespeeld. Ook heb ik nog gekeept in de Brabantse Selectie. Dat waren echt prachtige tijden!”

Qua mentaliteit is er in de afgelopen jaren wel het nodige veranderd, constateert Cindy. “Toen wij in de hoofdklasse speelden, kwam je echt niet te laat en zorgde je ervoor dat je topfit was als je zondags moest spelen. Dat betekende dus dat je op tijd thuis was op zaterdagavond. Dat is tegenwoordig wel anders. Nu gaan ze veel vaker tot in de late uurtjes stappen op zaterdagavond. Dat moeten ze gewoon lekker doen hoor, maar als de speelsters op zondagochtend te laat zijn, moeten ze wel een bijdrage leveren aan de boetepot”, lacht Cindy.

Trainster van Dames 1
Na een aantal jaren leidster te zijn geweest van Herpinia Dames 1, staat Cindy Kuijpers met ingang van dit seizoen voor het eerst als trainster voor de groep. “Erik Banken was vorig jaar de trainer, maar hij gaf aan ermee te willen stoppen. De club wilde graag dat ik hem zou opvolgen. Ik heb toen gezegd: als jullie écht niemand anders vinden, dan wil ik het wel doen. Toen een stuk of vier-vijf mensen nee zeiden, kwamen ze uiteindelijk toch weer bij mij terecht. Ik heb daardoor helaas wel moeten stoppen met het geven van keeperstraining aan de jeugd. Anders werd het echt te veel”, vertelt Cindy, die in het dagelijks leven werkt bij kinderopvang De Eerste Stap in Ravenstein.

Ondanks haar aanvankelijke aarzeling om trainster te worden van Herpinia Dames 1 heeft Cindy er zeker geen spijt van. “Nee hoor, absoluut niet. We zijn nu een maandje aan de gang en ik vind het tot nu toe superleuk! Ik probeer de meiden, samen met Fred Oosterwerff (assistent-trainer, red.) en zijn zoon Glenn (leider) echt wat te leren. We hebben een leuke groep van twintig speelsters. Hoewel plezier natuurlijk voorop staat, zie je dat de meiden meer dan voorheen spelen om te winnen. Het is een fanatiek elftal. Ze balen echt als ze verliezen.”

De Herpense dames komen uit in de zesde klasse. Wat verwacht Cindy van het komende seizoen? “Als het kan willen we natuurlijk kampioen worden. Maar ik schat teams als Prinses Irene en Berghem Sport eerlijk gezegd iets hoger in. Ik wil er niet te veel druk op leggen, maar een top vijf-klassering zou mooi zijn. En we willen sowieso meer punten halen dan vorig seizoen.”

‘Hechte club’
Het damesvoetbal in ons land heeft de laatste jaren, mede dankzij de successen van de Oranje-leeuwinnen, een enorme vlucht genomen. Wat maakt voetbal nu zo leuk voor meiden en in het bijzonder bij Herpinia? Cindy: “Ik denk vooral omdat het zowel een buitensport als teamsport is. En natuurlijk omdat Herpinia een hele gezellige en hechte vereniging is. Oud-voorzitter Wim van Hoogstraten heeft wel eens gezegd: ‘Herpinia is Herpen en Herpen is Herpinia’. Daar kan ik me helemaal in vinden.”


 

Selectie Herpinia Dames 1 seizoen 2020-2021
Amber van Beijsterveldt, Danielle Derks, Iris van Dongen, Daniek van Dongen, Lara van Erp, Anne Evers, Silke van Geffen, Kim Gijsbers, Yvonne van der Heijden, Amy Janssen, Claartje de Kleijn, Daisy de Laat, Caro van Orsouw, Fieke Siebers, Manou Spanjers, Lian Spanjers, Amber Verreyt, Lieke Appelhof, Linde Siebers, Steffie Doornbosch.

Trainer: Cindy Kuijpers.
Ass.-trainer: Fred Oosterwerff.
Ass.-trainer/leider: Glenn Oosterwerff.


 

Supportersclub verkoopt seizoenkaarten en organiseert Herpinia Poel
De supportersclub van Herpinia verkoopt weer seizoenkaarten voor de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Hiermee heb je toegang tot de 13 duels die de club op sportpark De Wilgendaal afwerkt. Kinderen tot en met 12 en 65-plussers betalen 7 euro, van 13 tot en met 64 jaar ben je 22,50 kwijt. Mensen die belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met Rob van Rooij via 0486-411320. Seizoenkaarten bestellen kan tot en met zaterdag 19 september. Deze kunnen zondag 20 september voorafgaand aan de wedstrijd Herpinia-VV Gassel in de kantine worden opgehaald. Vanwege de coronacrisis krijgen diegenen die afgelopen seizoen een seizoenkaart hadden dit seizoen een gratis kaart. De supportersclub organiseert ook weer de Herpinia Poel. Iedereen kan meespelen voor 5 euro. Schrijf je in op www.herpinia.nl. Vanwege het coronavirus mogen degenen die vorig seizoen meespeelden dit jaar gratis deelnemen.


Selectie Herpinia
Ivo van Aalst
Jesse van Boekel
Darren van Brakel
Bas van Casteren
Singha Cederhout
Jelco Danen
Dennis Derks
Robin Derks
Beau van Dieten
Mike van Dijk
Arian van Erp
Antal van Geffen
Joran van Geffen
Sam van Geffen
Rick van Griensven
Gijs van de Heuvel
Stef Heurkens
Julien van Hinthum
Mike Janssen
Bjorn Manders
Harm Megens
Rowdy Megens
Wesley Megens
Wouter Nass
Willem van Ras
Job van Roosmalen
Rubin Schoenmakers
Bas Siebers 
Tim Siebers
Tom van Sonsbeek
Rick Staassen
Niek Tijssen
Timo de Veer
Nick Vogels
Cas van der Wolk

Trainer:
Maarten Hendriks

Assistent-trainer:

Niels Veld

Leider:

Leon de Brok

Verzorger:
Paul van Otterloo

Keeperstrainer:
Johan van Griensven

www.herpinia.nl 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties