Herpen

Mensen in beweging tijdens jubileumweekend Sport Expertise Centrum

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS/HERPEN - Het Sport Expertise Centrum (SEC) in Oss bestaat dit jaar tien jaar. Dat is gevierd met een jubileumweekend dat bol stond van sportieve activiteiten. De afsluiting vond onder meer plaats in Herpen met een wijkbattle.

Het jubileumweekend begon vrijdagochtend 16 juli op het terrein van A.V. Oss’78. Daar liepen 240 kinderen een Daily Mile. Na het lopen vermaakten de kinderen zich op het middenterrein van de atletiekvereniging. Ze konden zich uitleven op een stormbaan. Op de Osse basisscholen liepen nog eens tweeduizend kinderen op hun eigen schoolplein een Daily Mile. Dit is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten proberen iedere dag naar buiten te gaan om in een kwartier een aantal rondjes te (hard)lopen.
Vrijdagmiddag vond ook nog de jubileumreceptie plaats op De Talentencampus. Ruim honderd genodigden luisterden naar de verhalen van Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF en Bob van Oosterhout, directeur/oprichter Triple Double.

Familieactiviteit CrOSSing
Zaterdag 17 juli stond in het teken van CrOSSing, een nieuwe familieactiviteit waarbij familieleden samen beweegopdrachten uitvoerden in de omgeving van sportpark De Rusheuvel. Zo’n 35 teams probeerden in twee uur tijd zoveel mogelijk opdrachten af te ronden, bijvoorbeeld een aantal actieve challenges doen en dit vast leggen op camera. Daarnaast konden de teams punten verdienen bij de vijf checkpoints in het speelgebied. Bij deze checkpoints werden de deelnemers uitgedaagd met afwisselende beweegopdrachten. Team 32 wist de meeste punten te verzamelen en mag zich de allereerste winnaar van CrOSSing noemen.

Wijkbattles
Het jubileumweekend werd afgesloten in Herpen, Geffen en Ussen. Daar konden buurtbewoners aan iedereen laten zien dat zij de Meest Actieve Wijk zijn. Met uitdagende spellen als stoepranden, KanJam, Footdart en lasergamen namen buurtbewoners het tegen elkaar op. Tijdens deze gemoedelijke activiteit werd door GGD Hart voor Brabant gezorgd voor een gezonde snack. Deze activiteit werd in samenwerking met verschillende sportaanbieders georganiseerd.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties