Herpen

Leerlingen Schrijverke Herpen in actie voor Kleine Jantje Beton Loterij

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - Woensdag 12 september wordt het grote startschot voor de tweede actieperiode van De Kleine Jantje Beton Loterij gegeven. Tot en met 26 september verkopen ruim 60.000 leerlingen van in totaal 500 basisscholen lootjes. Zo ook de leerlingen van basisschool 't Schrijverke in Herpen. Niet alleen via het traditionele boekje, maar ook via de 'Tikkie jij bent ‘m !'-sms-actie.

Met deze sms-actie kunnen ook lootjes worden verkocht aan iedereen die verder weg woont. Ouders van deelnemende leerlingen kunnen kennissen, familie en vrienden via de “Tikkie jij bent ‘m!” actie! uitnodigen De Kleine Jantje Loterij te steunen. Niet alleen vrienden en familie van de leerlingen kunnen helpen. Voor meer informatie kijk op www.jantjebeton.nl/loterij

50% is voor de school
De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan speelmaterialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein, de favoriete speelplek van kinderen. Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteund, zodat meer kinderen meer kunnen spelen. In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst hun schoolplein opgeknapt of speelmaterialen aangeschaft.


 

Belang van buitenspelen
Spelen is niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en lak hebben aan vervelende mensen. Dingen die later best nog wel eens van pas komen. Uit recent onderzoek van Jantje Beton blijkt dat van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool er meer dan 1 miljoen niet meer dagelijks buitenspelen! Daar doet Jantje Beton iets aan met De Kleine Jantje Beton Loterij.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties