Kerkdorpen Herpen

Fred Donkers, de nieuwe trainer van OKSV

‘We zijn op de goede weg’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OVERLANGEL - Fred Donkers (53) uit Helmond is de nieuwe trainer van OKSV. Hij is de opvolger van Peter van Orsouw, die afgelopen zomer na drie seizoenen vertrok bij de Overlangelse vijfdeklasser. Na een redelijk goed verlopen voorbereiding ziet Donkers het nieuwe seizoen met OKSV met vertrouwen tegemoet. “De manier waarop wij graag willen voetballen, zit er al aardig in.”

Fred Donkers bouwde als speler een behoorlijke staat van dienst op. Zo kwam hij als voetballer uit voor Helmond Sport en de Belgische teams FC Beringen en Houthalen en maakte hij als linksbuiten in twaalf seizoenen maar liefst 150 goals voor hoofdklasser Gemert. Het leverde hem de eretitel ‘Het Kanon van Gemert’ op. “Toen ik op mijn 33ste stopte met voetballen ben ik direct aan de slag gegaan als trainer”, vertelt Fred. “Ik ben begonnen bij de eerste selectie van Handel en verder als trainer werkzaam geweest bij onder meer RKPVV, Swolgense Boys, SVEB, Ysselsteyn, Nederwetten en Steensel.”

Kunstknie
De afgelopen twee jaar was Donkers hoofdtrainer bij SCMH uit Mariaheide. Vanwege knieproblemen kon hij daar het seizoen niet volledig afmaken. “Ik ben twee keer geopereerd en heb een kunstknie gekregen. Daardoor ben ik eerder gestopt bij SCMH. Inmiddels heb ik er geen last meer van en kan ik eigenlijk alles weer doen, behalve zelf voetballen. Tot twee jaar terug speelde ik bij de veteranen van Stiphout, maar dat kan helaas niet meer.”

‘Gezellige club’
Fred Donkers staat inmiddels een aantal weken aan het roer bij OKSV. “Het bevalt goed tot nu toe. Het is een hele gezellige club en de sfeer in de groep is uitstekend, zowel binnen als buiten het veld. Er staat geen druk op bij OKSV, maar ik heb voor mezelf wel een doelstelling bepaald: minimaal een periodetitel pakken en zo lang mogelijk meedoen om het kampioenschap. Dat moet er zeker inzitten, temeer ook omdat Rick Reijs is teruggekeerd bij de club. Hij had bij DAW moeite om in het eerste te komen, maar voor ons is hij een hele goede versterking.”

‘Druk iets te groot’
Vorig seizoen streed OKSV lange tijd mee voor een plekje in de nacompetitie. Fred Donkers: “Nadat ze een tijdje tweede en derde stonden, werden ze uiteindelijk vijfde en grepen ze net naast de nacompetitie. Ik denk dat de druk op het einde net iets te groot werd. Hopelijk kunnen we dit seizoen leren van de fouten van vorig jaar.”

Voorbereiding
Donkers kijkt met een positief gevoel terug op de voorbereiding van OKSV op het komende seizoen. “We hebben in totaal vijf oefen- en bekerwedstrijden gespeeld. Tegen HBV verloren we met 2-3 en tegen Vesta, toen we veel spelers misten vanwege blessures, met 0-5. Tegen Elshout (1-0), SCV’58 (4-0) en VV Gassel (1-0) wisten we echter te winnen. Ik denk dan ook dat we op de goede weg zijn. Ook op de training zie je dat we echt stappen maken. De manier waarop wij graag willen voetballen, zit er al aardig in. Van achteruit opbouwen en dan via de zijkanten proberen door te komen, dat is wat ik het liefst zie. Lange halen-snel thuis kan altijd nog.”


Selectie OKSV:
Thom Barten
Bram van de Berg
Dirk van de Berg
Roel van Dinther
Dennis Ermers
Jort van Heumen
Hans Heurkens
Perr Hidding
Job van der Loop
Ruben Peters
Martijn Pittens
Rick Reijs
Ronald Reijs
Tim Reijs
Niek Selten
Bart Vos
Frank Vos
Johan van der Wielen
Joris van der Wijst

Trainer:
Fred Donkers

Leiders:
Gerwin van Vucht
Sjaak Ermers

Ledenaantal OKSV:
158

 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties