Kerkdorpen Herpen

Natuurwandeling in Keent op 10 maart

Water als vriend en vijand

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - IVN Grave houdt zondag 10 maart, samen met Brabants Landschap, in natuurgebied Keent een wandeling met als thema: Water, vriend en vijand. De wandeling met natuurgidsen van IVN en Brabants Landschap en een deskundige van waterschap Aa en Maas, begint om 10 uur in het infopunt van Brabants Landschap aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent. 

Onderweg is er vooral aandacht voor de dijken, rivierverruiming, waterberging, hoge en lage waterstanden en alles wat met het oppervlakte- en grondwater te maken heeft. Natuurlijk komen natuurontwikkeling, waternatuur en de begrazing door grote grazers ook aan de orde. De excursie met gidsen gaat vooral over onverharde paden en dijken in en om natuurgebied Keent. Vaak ook over paadjes die zijn gemaakt door de Taurosrunderen en Exmoorpaarden.

Informatie
Deelname is gratis; een vrijwillige bijdrage is welkom. Parkeren kan op het terrein van het infopunt. Na afloop is er koffie, thee of chocolademelk in het infopunt. Aanmelden is niet nodig. Voor vragen over deze wandeling kun je contact opnemen met René van den Heuvel, natuurgids IVN Grave en coördinator infopunt Keent, via 06-57018301 of ramvdheuvel@home.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties