Kerkdorpen Herpen

Vogels kijken in nieuwe natuur Keent

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

KEENT - Op zondag 13 mei verzorgt de vogelwerkgroep van IVN-Grave een vogelfietstocht door natuurgebied Keent (tussen Ravenstein en Grave aan de Maas). Wie liever wandelend vogels wil spotten kan deelnemen aan de wandeling door dit natuurgebied, die ook door ervaren gidsen wordt begeleid. Beide activiteiten starten om 10 uur bij het Informatiepunt van Brabants Landschap/Taurus aan de Zuidenhoutstraat 4 in Keent. Rond 12 uur eindigen de vogelexcursies, opnieuw in het Informatiecentrum waar nog kan worden nagepraat met de gidsen.

Bij Keent is de afgelopen jaren prachtige nieuwe natuur aangelegd waar heel veel vogels op af komen. Lijsters, reigers, ganzen en eenden soorten hebben er inmiddels hun plaats ontdekt. Ook roofvogels foerageren in dit verruwde natuurgebied, waar stukken natuur worden afgesloten voor de oerrunderen en Exmoorpony’s, zodat de vegetatie kan verruigen. En dat is weer goed voor ruigte- en struweelvogels, vlinders en andere insecten.

Liever wandelen?
De vogelwandeling wordt georganiseerd door Brabants Landschap, de organisatie die dit natuurgebied beheert. Zij hebben ook het Informatiepunt aan de Zuidenhoutstraat ingericht, waar de deelnemers na afloop kunnen rondkijken. Hier wordt speciaal aandacht besteed aan de ontwikkeling van het Taurusrund door de stichting Taurus.
Deelname aan de wandel- en fietsexcursie is gratis; een verrekijker meenemen is handig. De fietsers dienen hun eigen fiets mee te nemen; wandelaars wordt aangeraden wandelschoenen te dragen.


Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen enzovoort. Kijk voor uitgebreide informatie op www.ivn.nl/afdeling/grave

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties