Kerkdorpen Herpen

Taurosssen uit Keent op weg naar Kroatië

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

KEENT - Vrijdagochtend vroeg is vanaf de locatie bij natuurgebied Oude Maasbocht Keent – het gebied waar Stichting Taurus de begrazing verzorgt voor Brabants Landschap - een groep van 20 Taurossen op internationaal transport gegaan naar de Likavallei in Kroatië. Die vallei maakt deel uit van de 'Rewilding Europe Area Velebit'. De groep van 20 dieren gaat de daar al bestaande kudde van 120 Taurossen versterken.

De runderen zijn vierde en vijfde generatie Taurossen en met hun inbreng leveren ze een belangrijke bijdrage aan het Tauros-fokprogramma. De dieren gaan in Kroatië door natuurlijke begrazing ervoor zorgen dat de biodiversiteit hersteld wordt en in stand blijft. Zoals op veel plekken in Europa verdwijnt daar het open landschap en alle soorten die daarbij horen. Het project wordt de komende tijd vergroot tot enkele duizenden hectares.

In de loop van september/oktober zal er nog een tweede groep volgen. Het Taurosprogramma – met zijn roots in de gemeente Oss – levert daarmee een belangrijke bijdrage aan Europees natuurherstel. En het doel van het programma – vrij levende kuddes wilde runderen – komt weer een stap dichterbij. Stichting Taurus is er trots op.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties