Kerkdorpen Herpen

Struinwandeling door uiterwaarden van Keent

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

KEENT - Wintergasten zoals de kramsvogel en de kolgans zien. Dassen- en beversporen vinden. Watervogels spotten. Je kunt het allemaal meemaken op zondag 9 december bij de struinwandeling van Brabants Landschap door de voormalige uiterwaarden van de Maas in Keent. De wandeling met gids begint om 10 uur in het infopunt van Brabants Landschap aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent. Tijdens de tocht komen de natuurontwikkeling, waterberging en de begrazing door Taurossen en Exmoorpony’s aan de orde. (foto: René van den Heuvel)

Dit maandelijks Rondje Keent gaat vooral over onverharde paden en dijken. Vaak ook over paadjes die zijn gemaakt door de grote grazers in het gebied. Start is om 10 uur bij het infopunt, rond 12.30 uur zijn de deelnemers weer terug. Parkeren kan op het terrein van het infopunt en deelname is gratis. Na afloop is er koffie, thee of chocolademelk in het infopunt. Aanmelden is niet nodig.

Hand in hand
In het natuurgebied van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Waterberging en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de natuur. Door kruising en selectie met oude runderrassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het oerrund, de Tauros. Deze was de voorouder van alle koeien in Europa. De runderen zorgen samen met de Exmoorpony's ervoor dat het gebied open blijft om water uit de Maas te kunnen bergen bij een hoogwaterstand en nieuwe natuur een kans te geven.

Voor vragen over deze wandeling kunt u contact opnemen met René van den Heuvel, coördinator infopunt Keent, 06-57018301 of info.keent@gmail.com.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties