Kerkdorpen Herpen

Speuren naar dassen in natuurgebied Keent

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

KEENT - Brabants Landschap verzorgt zondag 28 oktober van 10 tot 12 uur een wandeling in natuurgebied Keent die in het teken staat van de das. De wandeling wordt begeleid door dassendeskundige Ton Popelier van Dassenwerkgroep Brabant. Na een korte presentatie in het infopunt van het Brabants Landschap, gaat de wandeling door het natuurgebied waarbij aandacht is voor allerhande sporen van de das. Het infopunt is gevestigd aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent. De wandeling is interessant voor jong en oud en is gratis. Aanmelden is niet nodig. Parkeren kan gratis bij het infopunt.

Dassen zijn vaste bewoners van natuurgebied Keent. De das verblijft overdag in een netwerk van ondergrondse tunnels, een burcht genaamd. In natuurgebied Keent zijn ook een aantal van zulke burchten. De das is een nachtdier en schuifelt met zijn neus aan de grond in zijn territorium rond, op zoek naar langzaam bewegende prooien en plantaardig voedsel. De das is daarmee een alleseter en geen typisch roofdier omdat hij niet actief op prooien jaagt. Dassen eten voornamelijk regenwormen, insectenlarven en plantaardig voedsel als vruchten, knollen, klaver en gras.

Paadjes
De wandeling gaat verharde en onverharde paden en dijken. Vaak ook over paadjes die zijn gemaakt door de Exmoorpony’s en Taurosrunderen in het natuurgebied. Stevig en waterdicht schoeisel is aan te raden bij regenachtig weer. Neem ook een verrekijker mee.

Informatie
Voor vragen over deze wandeling kunt u contact opnemen met René van den Heuvel, coördinator infopunt Keent, 06-57018301 of ramvdheuvel@home.nl

Hand in hand
In het natuurgebied van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Waterberging en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de Europese natuur. Door kruising en selectie met oude runderrassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het oerrund, de Tauros. Deze was de voorouder van alle koeien in Europa.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties