Kerkdorpen Herpen

Roy Scheffers uit Overlangel 14e op EK voor beroepen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OVERLANGEL/BOEDAPEST - Tijdens EuroSkills, het EK voor beroepen dat van 26 tot en met 28 september plaatsvond in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, heeft Roy Scheffers uit Overlangel de veertiende plaats behaald tijdens de wedstrijd Kok. Roy studeert aan ROC de Leijgraaf en werkt bij Jack's Foodbar.

Tien jaar na de eerste editie van EuroSkills in Rotterdam streden in Boedapest meer dan 500 deelnemers uit 28 landen in 37 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen, waaronder stukadoor, bloembinder, meubelmaker, lasser, CAD-tekenaar en verpleegkundige. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers de afgelopen maanden. In Hungexpo in Boedapest werden ruim 70.000 internationale bezoekers ontvangen, waaronder internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Ook Nederland was vertegenwoordigd met een delegatie. Naast het aanmoedigen van Team NL wisselen zij de laatste kennis uit op het gebied van beroepsonderwijs en vakmanschap.

Skills Heroes
De deelnemers aan EuroSkills hebben zich onder meer gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. In het schooljaar 2018/2019 doen vrijwel alle mbo-scholen mee aan de nieuwe editie vakwedstrijden. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 857 opleidingen in 60 wedstrijdrichtingen. Zij maken kans om zich te kwalificeren voor de volgende lichting van Team Nederland, de selectie die zal deelnemen aan WorldSkills, het WK voor beroepen dat in augustus 2019 plaatsvindt in Kazan, Rusland.


WorldSkills Netherlands
Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties