Kerkdorpen Herpen

Repetities gestart

Oeverloos Theaterroute in teken van geschiedenis Keent

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

KEENT - Dit jaar vindt de vierde editie van Oeverloos Theaterroute plaats. Van 9 tot en met 12 september leggen bezoekers van het evenement een wandelroute af op het ‘eiland’ Keent. Meer dan 60 deelnemers, van wie zo’n 20 jongeren, meldden zich aan voor de editie van dit jaar en de repetities zijn inmiddels in volle gang. Stichting Oss Cultureel bereidt zich met alle deelnemers voor op dit bijzondere evenement. (foto: Thomas Segers) 

Oeverloos Theaterroute staat dit jaar in het teken van de geschiedenis van Keent en een van de scènes speelt zich af op de Keentse kermis van vroeger. Voor veel jongeren uit die tijd was de kermis hét sociale hoogtepunt. Voor de groep jonge deelnemers van dit jaar is het een uitdaging om tijdens de repetities een eigen draai te geven aan onder andere deze scène. Onlangs kregen deze jonge spelers een workshop van acteur en theaterdocent Huub Smit, onder andere bekend van zijn rollen in New Kids, Van God Los en Undercover.
Op donderdag 10 juni startte ook de groep volwassen deelnemers met repeteren. Het script is uitgedeeld, de rollen zijn verdeeld en de komende weken wordt er hard gewerkt om alle scènes voor de zomerstop te leren. In samenwerking met de professionele kunstenaars die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de theaterroute, maakt Stichting Oss Cultureel zich op voor weer een succesvolle editie. De kaartverkoop voor Oeverloos Theaterroute 2021 start begin juli. Meer informatie is tegen die tijd te vinden via www.osscultureel.nl.

Oeverloos Theaterroute
Oeverloos Theaterroute meandert langs de Maas en vindt iedere twee jaar plaats op een andere plek langs de dijken van de rivier, die meer dan 40 kilometer lang door de gemeente Oss loopt. Het is een theaterbeleving van zo’n anderhalf uur, voor jong en oud. Elke editie staat voor plaatselijk cultureel talent en is geïnspireerd op lokale verhalen. Voorafgaand en afsluitend kunnen bezoekers genieten van een lokale lekkernij, muzikale optredens en kunst op het Ontmoetingsplein. De laatste editie van Oeverloos Theaterroute vond plaats in 2019 en werd bezocht door zo’n 1.300 bezoekers.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties