Kerkdorpen Herpen

Op zoek naar waterbeestjes in natuurgebied Keent

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

KEENT - Zit de kamsalamander of grote modderkruiper ook in de poelen van natuurgebied Keent? Wat leeft en groeit er allemaal onder water in die poelen? Deskundige Wim van den Heuvel van stichting RAVON, gaat zondag 22 april op zoek hiernaar. Tijdens een publiekswandeling door het natuurgebied laat hij deelnemers kennismaken met de levende wezentjes uit een poel, zoals kikkers, salamanders, vissen, kevers en libellelarven. Ook voor kinderen een avontuurlijke en leerzame bezigheid. 

De wandeling start om 10 uur bij het infopunt van Brabants Landschap en Stichting Taurus aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent. Aanmelden voor de wandeling is niet nodig en deelname is gratis. Parkeren kan op het terrein van het infopunt. De tocht duurt ongeveer twee uur. Bij slecht weer is waterdicht schoeisel aan te bevelen.

Poelen en wielen
In de uiterwaarden van de oude Maasbocht in Keent zijn door overstromingen veel poelen en wielen. Ook vindt hier iets bijzonders plaats. Waterberging en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de natuur. Door kruising en selectie met oude runderrassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het oerrund, de Tauros. Deze was de voorouder van alle koeien in Europa. Deze grote grazer houdt samen met de Exmoorpony, een oerpaard, het gebied open zodat het bij hoge waterstanden veel water kan bergen.

Informatie
Voor vragen over de wandeling kun je contact opnemen met René van den Heuvel, coördinator van infopunt Keent via 06-57018301 of info.keent@gmail.com

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties