Kerkdorpen Herpen

Op zoek naar dassen in oude Maasbocht Keent

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

KEENT - Brabants Landschap houdt zondag 13 oktober van 10 tot 12.30 uur een natuurwandeling met gids door natuurgebied Keent. De tocht staat in het teken van de das. Na een korte presentatie in het infopunt van Brabants Landschap en Stichting Taurus, gaat de wandeling door de uiterwaarden van de oude Maasbocht, waarbij vooral aandacht is voor allerhande sporen van het dier. Het infopunt is gevestigd aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent. De wandeling is interessant voor jong en oud en is gratis. Aanmelden is niet nodig. Parkeren kan bij het infopunt.

Dassen zijn vaste bewoners van natuurgebied Keent. De das verblijft overdag in een netwerk van ondergrondse tunnels, een burcht genaamd. In natuurgebied Keent zijn ook een aantal van zulke burchten. De das is een nachtdier en schuifelt met zijn neus aan de grond in zijn territorium rond, op zoek naar langzaam bewegende prooien en plantaardig voedsel. De das is daarmee een alleseter en geen typisch roofdier omdat hij niet actief op prooien jaagt. Dassen eten voornamelijk regenwormen, insectenlarven en plantaardig voedsel als vruchten, knollen, klaver en gras.

Paadjes
De wandeling gaat over verharde en onverharde paden en dijken. Vaak ook over paadjes die zijn gemaakt door de Exmoorpony’s en Taurosrunderen in het natuurgebied. Stevig en waterdicht schoeisel is aan te raden bij regenachtig weer. Neem ook een verrekijker mee.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties