Kerkdorpen Herpen

Oerrunddag in natuurgebied Keent

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

KEENT - Zondag 26 november staat het informatiecentrum van natuurgebied Keent in het teken van het oerrund. Brabants Landschap en Stichting Taurus organiseren die dag struinwandelingen naar de TaurOssen, de oerrunderen die grazen in het natuurgebied.

Tauros met kalf. (foto: René van den Heuvel)

De dag begint om 10 uur met een wandeling met gids naar de runderen en –exmoorpony’s. Om 13 uur is er nog een gelegenheid om bij de wandeling met gids aan te sluiten. De wandelingen starten in het informatiecentrum aan de Zuijdenhoustraat 2 in Keent. De Oerrunddag eindigt rond 17 uur.

Activiteiten, ook voor kinderen
Ook zijn er proeverijen van wildrundvlees, oerrundsoep, TaurOsburgers en andere streekproducten zoals bier, fruit en speltbrood uit de omgeving. Voor de kinderen zijn er activiteiten waaronder het uitpluizen van uilenballen en kleuren van oerrundplaten. Dit alles onder begeleiding van live muziek! Het belooft een oerend gezellige middag te worden!

Aanmelden
Deelname aan de wandeling met gids is gratis. Er is voor maximaal 75 deelnemers plek in het informatiecentrum. U kunt zich aanmelden via www.brabantslandschap.nl/actueel/activiteiten. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 24 november.

Natuurontwikkeling en grote grazers
In het natuurgebied van de oude Maasarm in Keent vindt iets bijzonders plaats. Sinds enkele jaren probeert men daar het imposante Europese oerrund, de TaurOs, terug te brengen in de Brabantse natuur. Door kruising en selectie met oude runderassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het oerrund, de TaurOs. Deze was de voorouder van alle koeien in Europa. Daarnaast worden Exmoorpony’s ingezet om de uiterwaarden open te houden zodat de Maas bij hoge waterstanden voldoende water kwijt kan.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties