Kerkdorpen Herpen

Nachtgravers uit Overlangel, Neerloon en Keent slaan carnaval jaartje over

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

NACHTGRAVERSRIJK - CV De Nachtgravers zet een streep door de aankomende carnavalsactiviteiten. "Het coronavirus lijkt voorlopig een behoorlijke sta-in-de-weg te zijn voor alles wat met carnaval te maken heeft", schrijft het bestuur op hun website. "De anderhalve-metermaatregel vanuit de overheid zorgt ervoor dat het carnavalsfeest zoals we dit kennen een heel erg lastig verhaal zal worden. Wij zijn als bestuur medeverantwoordelijk voor het waarborgen van de regels. Het niet naleven hiervan kan op fikse boetes komen te staan voor ons als club. Daarnaast moet ook met carnaval natuurlijk de gezondheid van eenieder voorop staan. Afgelopen week zijn de regels wederom strenger geworden en dit maakt dat het er al met al niet goed uitziet."

Na overleg met verschillende (senioren)groepen en wagenbouwers is besloten dat de grote optocht in Overlangel niet doorgaat. Het zijn onzekere tijden. "Bouwen kost veel tijd, moeite en geld", onderkent het bestuur. "Het risico is te groot dat een wagen over een paar maanden de schuur niet mag verlaten. Mocht de situatie rond carnaval verbeterd zijn dan kunnen we een kleine optocht met loopgroepen en ludieke acts overwegen, maar voorlopig ziet het er niet goed uit."

Geen prins(es)
Het bestuur had al een nieuwe prins(es) gevonden die komend jaar over het Nachtgraversrijk zou heersen. In overleg met hem/haar is besloten om komende carnaval zonder heerser te overbruggen. "Wij zijn van mening dat carnaval voor een prins(es) bijzonder en compleet moet zijn", stelt het bestuur. "Dat kan niet met de maatregelen zoals die nu gelden." Daarom gaat het 11-11-bal eind november niet door. Ook de pronkzitting in januari is voorlopig uit de agenda gehaald. "Mocht er tegen die tijd al wat veranderd zijn dan zullen we dit heroverwegen."
Ook door andere activiteiten, zoals de carnavalskrant, gaat een streep. "Mochten wij (nieuwe) acties of activiteiten kunnen verzinnen die we dit carnavalsjaar alsnog uit willen voeren dan brengen we iedereen hier tijdig van op de hoogte. Met betrekking tot de carnavalsdagen blijven we nadenken over alternatieven. We zijn ervan overtuigd dat we dan alsnog redelijk snel het een en ander op touw kunnen zetten. Vooralsnog kun je stellen dat carnaval 2021 in zijn geheel een heel lastig verhaal gaat worden. Een feesttent waarin anderhalve meter afstand gehouden moet worden, is voor ons geen optie."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties