Kerkdorpen Herpen

Lentebodes in struintocht natuurgebied Keent

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

KEENT - De lente is in aantocht. Ook in natuurgebied Keent. Dat wil Brabants Landschap zondag 11 maart laten zien tijdens de struinwandeling door het gebied. Het Rondje Keent met gidsen begint om 10 uur in het infopunt van Brabants Landschap aan de Zuijdenhoutstraat 2. Onderweg is er vooral aandacht voor prille aanwas in de natuur en andere lentebodes. Ook komen natuurontwikkeling, waterberging en de begrazing door grote grazers aan de orde.

De excursie met gidsen gaat vooral over onverharde paden en dijken in en om natuurgebied Keent. Vaak ook over paadjes die zijn gemaakt door de Exmoorpony’s en Taurosrunderen in het natuurgebied. De tocht start om 10 uur bij het infopunt en keert daar rond 12.30 uur terug. Parkeren kan gratis op het terrein van het infopunt en deelname is ook gratis. Na afloop is er koffie, thee of chocolademelk in het infopunt. Aanmelden is niet nodig.

Hand in hand
In het natuurgebied van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Waterberging en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de natuur. Door kruising en selectie met oude runderrassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het oerrund, de Tauros. Deze was de voorouder van alle koeien in Europa. De runderen zorgen samen met de Exmoorpony's ervoor dat het gebied open blijft om water uit de Maas te kunnen bergen bij een hoogwaterstand en nieuwe natuur een kans te geven.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties